joi, mai 26, 2022

Departamentul de Sănătate Publică și Mediu din Colorado a monitorizat și a testat persoanele expuse la păsările de curte și la păsările sălbatice infectate cu gripa aviară (Highly Pathogenic Avian Influenza, HPAI), cunoscută și sub denumirea de gripă H5N1.

La începutul acestei săptămâni, un test a dezvăluit prezența virusului gripal A (H5) într-un singur specimen nazal de la o persoană care lucra la o fermă cu păsări infectate. CDC a confirmat rezultatul pe 27 aprilie 2022. Testele repetate asupra persoanei au fost negative pentru gripă. Deoarece persoana a fost în contact strâns cu păsările de curte infectate, este posibil ca virusul să fi fost prezent în nasul persoanei fără a provoca infecție.

Te-ar mai interesa: Și remediile naturiste pot interacționa în mod neg...

Masculul adult  de 40 de ani, este în mare parte asimptomatic, raportând doar oboseală. Acum se află în izolare și primește medicamentul antiviral antigripal oseltamivir (tamiflu), conform îndrumărilor CDC.

Oamenii de știință cred că riscul pentru oameni este scăzut, deoarece virusurile gripale H5 se răspândesc printre păsările sălbatice și păsările de curte. În mod normal, ele nu infectează oamenii și nu se răspândesc de la o persoană la alta.

În prezent, nu sunt cunoscute cazuri de răspândire a acestui virus gripal H5 în rândul oamenilor. Nu există alte cazuri umane confirmate în Colorado sau în Statele Unite în acest moment, potrivit Departametului de Stat din Colorado.

Te-ar mai interesa: Copilul tău a dezvoltat un tic? Iată care sunt cel...

Acest rezultat pozitiv se datorează expunerii directe la păsările de curte infectate la o fermă comercială dinMontrose. Persoana, care este deținut la o unitate de corecție de stat din statul Delta, lucra cu păsări de curte ca parte a unui program de angajare înainte de eliberare, în care participanții au posibilitatea de a lucra pentru angajatori privați și să primească un salariu predominant.

Te-ar mai interesa: Specialist în sănătate publică despre variola maim...

Turma de păsări afectată a fost eutanasiată și eliminată sub îndrumarea USDA și CDA. Toți membrii echipei, inclusiv alți lucrători deținuți, au primit echipament de protecție personală în timp ce lucrau la fermă.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private