Sari la conținut

O nouă PASTILĂ ar putea funcționa mai repede decât Ozempic în arderea grăsimilor

ozempic
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
a decedat după ce a luat ozempic

O NOUĂ pastilă ar putea avea același rezultat de topire cu cel al injecției Ozempic, arată un studiu.

Danuglipron, creat de Pfizer, a fost testat pe 411 adulți cu diabet de tip 2.

Pacienții care au luat 120-miligrame au pierdut în jur de sau 4.6 kilograme (kgs) pe o perioadă de 16 săptămâni, studiul publicat în JAMA Network a constatat .

Pentru comparație, în studiul de fază trei al Ozempic, pacienții care au primit până la două miligrame de injecții de medicament o dată pe săptămână timp de 30 de săptămâni 4,53 kg.

Ca un tratament oral, medicamentul ar putea fi o mai ușor pentru mulți oameni.

Rezultatele studiului sugerează, de asemenea, că danuglipron ar putea funcționa mai rapid decât Ozempic, deoarece persoanele care au luat pastilele au pierdut aproape aceeași cantitate de greutate ca și cele care au luat injecția, dar în aproape jumătate din timp.

Cu toate acestea, este demn de remarcat faptul că au existat diferențe clare în ceea ce privește nivelurile de dozare, scrie The Sun.

Ozempic este folosit pentru tratarea diabetului

Ozempic este autorizat în Marea Britanie pentru tratarea diabetului și a fost descoperit recent că este vândut ilegal online ca medicament pentru pierderea în greutate.

Wegovy, este același medicament, dar va fi oferit pe bază de rețetă adulților obezi ca tratament specializat pentru pierderea în greutate.

Cele două medicamente au ținut prima pagină a ziarelor în ultimii doi ani, de când au fost distribuite în mod privat celor bogați și celebri.

Se zvonește că a fost folosit de celebrități precum Kim Kardashian și șeful Twitter, Elon Musk.

Danuglipron, Ozempic și Wegovy acționează prin suprimarea poftei de mâncare – imitând un hormon natural numit peptidă asemănătoare glucagonului-1, care este eliberat de obicei după ce se mănâncă.

Ca urmare, pacienții se simt mai sătui pentru mai mult timp și reduc numărul de calorii pe care le consumă.

Pe lângă efectele secundare, unele organizații de caritate au avertizat că medicamentele ar putea fi periculoase pentru persoanele cu risc de a dezvolta tulburări.

De asemenea, au fost apreciate potențialele efecte secundare – inclusiv greață, balonare, reflux acid, constipație și diaree.

Studiile arată că, în cazuri rare, medicamentele pot provoca pancreatită, probleme cu funcția renală, tumori ale celulelor C ale tiroidei și carcinom medular tiroidian.

De asemenea, majoritatea persoanelor își vor recăpăta greutatea pierdută după ce nu mai iau medicamentele, arată cercetările, conchide sursa.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel