Sari la conținut

O nouă problemă cu înghețata! Mega-Image retrage de urgență aceste sortimente de înghețată!

O serie de loturi de înghețată comercializate în magazinele din lanțul Mega Image au fost retrase de la comercializare după ce în acestea a fost depistată o cantitate ridicată de oxid de etilenă, peste normele impuse de lege. Trebuie precizat faptul că, în cantități mari, această substanță poate fi cancerigenă.

„Retragerea produsului de pe piaţă şi rechemarea acestuia de la consumatori au fost declanşate la solicitarea furnizorului, constatându-se rezultate necorespunzatoare la analizarea unui ingredient utilizat la fabricarea produselor, avand un nivel peste limitele legale de oxid de etilenă. Toate produsele retrase urmează a fi distruse”, notează ANSVSA în comunicatul de presă.

În cazul Milka, înghețată ministick, este vorba de loturile MI1135 și MI1136 cu termenul de valabilitate 31.05.2023.

În cazul KitKat înghețată pe băț, este vorba de lotul PL1048, cu termen de valabilitate 28.02.2023.

Retragerea produsului de pe piață și rechemarea acestuia de la consumatori au fost declanșate la solicitarea furnizorului, constatându-se rezultate necorespunzătoare la analizarea unui ingredient utilizat la fabricarea produselor, având un nivel peste limitele legale de oxid de etilena. Toate produsele retrase urmează a fi distruse.

Mega Image solicită clienților să nu consume produsele cu loturile sus menționate și îi roagă să le distrugă sau să le returneze la punctul de vânzare din care s-a achiziționat produsul. Este necesară prezentarea bonului fiscal. Consumatorii sunt rugați să returneze produsul cu datele menționate mai sus până la dată de 16.08.2021.

Verifică AICI lista magazinelor unde poți returna produsele.

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.