luni, mai 23, 2022

În ultimii ani, din cauza pandemiei, persoanele care au avut nevoie de transplant au trecut prin clipe cumplite. Acestea au fost nevoite să se adapteze noilor reguli și riscuri.

Treptat, odată cu eliminarea restricțiilor, anumite unități medicale au început, din nou, să practice prelevarea de organe de la pacienți care nu mai pot fi salvați.

Aceste organe urmează să salveze pacienți care nu se mai pot vindeca cu ajutorul altor tratamente, transplantul fiind esențial pentru viață.

Te-ar mai interesa: Greșeala comună care afectează organismul! „În pri...

Trei români au fost deja salvați în urma prelevării care a avut loc la Spitalul Județean din Buzău.

Spitalul Județean din Buzău a făcut prima prelevare de organe

Trei români aflaţi pe liste de așteptare pentru transplant au beneficiat, săptămâna trecută, de prima prelevare de organe care a avut loc în ultimii trei ani la Spitalul Județean din Buzău.

După o pauză de trei ani, cauzată, desigur, de pandemia de COVID-19, la Buzău a avut loc în aceste zile prima prelevare de organe de la o pacientă în vârstă de 62 de ani, declarată de către echipe complexe de medici în moarte cerebrală.

De cele mai multe ori familiile nu realizează cam cât de important este să accepte acest lucru și de aceea vrem să mulţumim familiei. Ştim că este un moment greu, dar trebuie să se gândească că prin gestul lor au salvat multe alte vieţi”, a explicat Medicul șef al Spitalului Județean de Urgență Buzău, Ștefania Manolescu, potrivit RRA.

Te-ar mai interesa: Alimentația sănătoasă în timpul menopauzei. Sfatur...

În același timp, coordonatorul echipei de prelevare de organe de la Buzău, chirurgul Victor Ioniță, spune că pentru prelevarea ficatului, rinichilor, corneei şi a unor fragmente de os a fost nevoie totuși de ajutorul colegilor de la Institutul Clinic Fundeni, dar și de la Spitalul Colentina.

Prelevarea de organe a fost practic vârful unei piramide de îngrijiri şi de eforturi ale unor echipe extinse, finalitate care se fructifică în continuare cu salvarea altor vieţi. Sufletul pacientei se va multiplica în toţi aceşti pacienţi primitori, cărora li se va da în continuare şansa la viaţă” a adăugat medicul Victor Ioniță.

Te-ar mai interesa: Avertizarea îngrijorătoare a unui medic! „Nu mai p...

Toate organele prelevate la Spitalul Județean de Urgență Buzău au ajuns la București, la pacienți care au nevoie urgent de transplant.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private