sâmbătă, octombrie 1, 2022

Descoperirea este foarte importantă, pentru că i-ar putea ajuta pe specialişti să creeze tratamente destinate femeilor care nu pot avea copii. Cercetătorii scoţieni au folosit ţesut din ovar şi l-au crescut în laborator până au obţinut un ovul pregătit pentru a fi fecundat.

Cercetătorii scoţieni au reuşit, în premieră, să aducă la maturitate ovule crescute în laborator. Până acum, stimularea se făcea înăuntrul corpului uman, scrie site-ul stirileprotv.ro.

Te-ar mai interesa: Primul mesaj RoAlert de tip ”Copil dispărut”: Câți...

Evelyn Telfer, profesor School of Biological Sciences, Universitatea din Edinburgh: „Ne-a luat mult să ajungem în acest punct. Descoperirea e semnificativă, întrucât ne ajută să înţelegem mai bine procesul de dezvoltare a ovulului.”

Descoperirea i-ar putea ajuta pe cercetători să creeze tratamente destinate femeilor care suferă de insuficienţă ovariană prematură sau care au intrat prea devreme la menopauză.

În plus, tehnica ar putea fi de ajutor şi femeilor care suferă de cancer şi au nevoie de chimioterapie. Astfel îşi vor putea conserva ovulele.

Următorul pas pentru cercetătorii scoţieni este să obţină dovezi că ovulul e sănătos. Abia apoi, după obţinerea unor aprobări guvernamentale, vor putea încerca să îl fertilizeze.

Te-ar mai interesa: Îndrăgita Gina Bradea, operată de urgență. Ce a tr...

Veştile legate de noi descoperiri în domeniul fertilităţii sunt urmărite cu mare interes de un număr tot mai mare de britanici care nu pot avea copii. În Marea Britanie, unul din şapte cupluri se confruntă cu probleme de fertilitate.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private