Sari la conținut

O nouă unitate medicală, în singurul oraș din Sălaj în care nu exista spital

Sursa foto: ardeal24.ro
Ambulatoriu de specialitate din Cehu Silvaniei

O nouă unitate medicală într-un oraș din județul Sălaj. Mii de pacienţi din Cehu Silvaniei şi localităţile învecinate vor beneficia de servicii asigurate în noua unitate medicală din oraș, care a fost deschisă luni, 2 octombrie.

Aceasta cuprinde mai multe specializări, printre care: oncologie, ginecologie, diabet, dermatologie, neurologie, psihiatrie, psihologie pediatrică şi urologie.

Locuitorii oraşului Cehu Silvaniei nu vor mai fi astfel nevoiţi să parcurgă zeci de kilometri până la cel mai apropiat spital.

O nouă unitate medicală într-un oraș din județul Sălaj

Unitatea medicală deschisă astăzi în orașul Cehu Silvaniei este o extensie a ambulatoriului de specialitate al Spitalului Județean de Urgență din Zalău.

„Cumva, încercăm să acoperim acele nevoi care au o adresabilitate crescută și pot primi servicii din ambulatoriu de specialitate”, a explicat Alexandru Iliescu, medic, directorul medical al Spitalului Județean de Urgență.

Unitatea este considerată deosebit de importantă.

„Substația de ambulanță este cea care a deservit populația din Cehu pentru urgențele care erau inevitabile și care nu puteau fi soluționate în centrul de permanență.

Și iată că acum avem o altă gamă de servicii, de data aceasta servicii medicale specializate, specialități alese în general ca fiind absolut necesare unei comunități. Deci unitatea este cu acte în regulă”, a declarat Ligia Marincaș, medic, directorul Direcției de Sănătate Publică Sălaj, potrivit RRA.

Deschiderea unei asemenea unități este așteptată de locuitorii orașului Cehu Silvaniei și a comunelor din zonă de ani și ani, spitalul din oraș fiind închis acum mai bine de un deceniu.

Aproximativ trei milioane de lei, din bugetul propriu şi fonduri europene, au fost investiți de Consiliul Județean Sălaj, pentru amenajarea acestui ambulatoriu de specialitate în fostul Spital de Boli Cronice din Cehu Silvaniei, singurul oraş din judeţul Sălaj în care nu există spital.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.