miercuri, iunie 3, 2020

Poliția română a declanșat o anchetă după ce directorul economic al CAS Gorj a murit pe masa de operații, cazul este cutremurător, bărbatul avea doar 41 de ani!

O banală operație de colecist l-a costat viața pe Valeriu Constantin Cojocaru, directorul executiv al Direcției Economice din cadrul Casei de Asigurări de Sănătate Gorj, potrivit MEDIKA TV.

Bărbatul se internase la Spitalul Orășenesc din Bumbești-Jiu. Directorul spitalului a declarat, în cadrul emisiunii Medika Special, moderată de Ioana Răduca, în direct, că pacientul nu a apucat să fie supus intervenției pentru că a făcut stop cardiac la scurt timp de la administrarea anesteziei.

Citește și:

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Gorj a declarat, pentru Medika TV, că au fost sesizați în legătură cu acest caz, iar polițiștii au deschis un dosar penal pentru omor din culpă.

Cazul a ajuns și la Colegiul Medicilor, în cadrul cărei instituții va fi, de asemenea, demarată o anchetă.

”În curs este o anchetă, un dosar penal. În principiu a fost internat pacientul,  în data de 30 septembrie cu diagnosticul de colecistită acută, a fost programat pentru colecistectomie laporoscopică, pe 1 octombrie, la 9.00 s-a intrat în sala de operatie unde erau medicii și echipa de asistenți medicali, după circa 15 minute de la intubație au apărut problemele, a scăzut frecvența cardiacă, tensiunea. Medicii au efectuat manevre de resuscitare, timp de o oră, dar din păcate inima a cedat. Medicii spun că e vorba de un stop cardiac. Dânsul mai avut niște probleme, sunt specificate în fișa de observație. Erau și probleme cardiace dar nu așa grave și probleme de greutate. Lucrurile acestea sunt cunoscute,” a precizat  Aurel Stolojanu, directorul spitalului Bumbești-Jiu, pentru Medika TV.

Parteneri