joi, martie 23, 2023

Ceaiul care conținea lemn dulce a făcut ca femeile sănătoase să aibă hipertensiune arterială și să se acumuleze lichid în jurul feței și picioarelor, potrivit unui raport.

Femeia fără nume, în vârstă de 48 de ani, a mers la urgențe pentru că simțea „oboseală intensă” și avea fața și picioarele umflate, a scris Jean-Samuel Blanpain, un medic de urgență care lucrează la un spital din Belgia, într-un raport de caz publicat săptămâna trecută în Cureus Journal of Medical Science.

Te-ar mai interesa: Alimente de evitat la micul dejun. Cum îți faci ră...

Potrivit raportului, femeia s-a îngrășat patru kilograme în patru zile de la umflare, care a început în jurul ochilor.

Femeia a fost internată în spital peste noapte pentru ca medicii să poată efectua analize. Testele de sânge au descoperit că avea niveluri scăzute ale unui hormon numit aldosteron, iar potasiul ei era de asemenea scăzut.

Aldosteronul provine din glanda suprarenală și este stimulat de tensiunea arterială scăzută la rinichi.

Prea mult aldosteron scăzut – de obicei dintr-o tumoare benignă a glandei suprarenale sau medicamente – determină organismul să rețină sodiu și, odată cu acesta, apă care poate crește tensiunea arterială și poate duce la umflarea picioarelor și a gleznelor. În schimb, organismul excretă potasiu.

Te-ar mai interesa: Dupa aproape 200 de ani, s-a aflat ce boli a avut ...

Din acest motiv, cauza simptomelor femeii și rezultatele analizelor de sânge nu au avut inițial sens pentru medici.

Femeia le-a spus medicilor că a băut ceai de lemn dulce

Medicii au externat femeia a doua zi. Planul era ca ea să ia suplimente de potasiu și să facă mai multe analize într-un ambulatoriu.

Cu toate acestea, patru zile mai târziu, femeia s-a întors la urgență deoarece umflarea s-a agravat și tensiunea arterială a crescut.

La această vizită, pacienta a dezvăluit că a băut ceai de lemn dulce de patru până la cinci ori pe zi timp de trei săptămâni pentru a compensa dieta ei săracă în zahăr.

Te-ar mai interesa: Cât de periculoși sunt polipii de colon? Ce trebui...

Fiecare infuzie de ceai conținea aproximativ 0,3 uncii de lemn dulce, potrivit raportului.

Lemnul dulce, care provine dintr-o plantă și poate fi găsit în produse, de la bere și prăjituri până la ceai și bomboane, este de 30 până la 50 de ori mai dulce decât zahărul.

Nu există „un nivel sigur” de lemn dulce

Jonathan Seckl, profesor de medicină și endocrinolog la Universitatea din Edinburgh, Marea Britanie, ale cărui cercetări din 1993 au identificat o enzimă care explică efectele „puternice” ale lemnului dulce asupra rinichilor, a spus că lemnul dulce provoacă hipertensiune arterială și imită aldosteronul.

Te-ar mai interesa: Cel mai bun remediu natural împotriva herpesului. ...

Seckl a declarat pentru Insider că nu există „un nivel sigur” de lemn dulce de consumat. El a recomandat ca persoanele care sunt predispuse la hipertensiune arterială sau care observă o creștere a tensiunii arteriale în timp ce consumă această plantă, să o evite – la fel și persoanele însărcinate.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private