vineri, august 6, 2021

O pacientă de doar 30 de ani a pirdut lupta cu coronavirusul, după doar 4 zile de internare la Spitalul din Oradea. Conform comunicatului de presă transmis de către managerul spitalului, pacienta a ajuns

mult prea târziu la spital.

„Pacienta s-a prezentat la UPU din cadrul Spitalului Judeţean luni, 15 martie, cu saturaţie de oxigen 41, extraordinar de scăzută, acuzând febră. Conform documentelor medicale întocmite de colegii de la UPU, pacienta era într-o stare “necooperantă” (n.r. – ceea ce înseamnă că avea probleme de relaţionare şi orientare). Avea şi alte afecţiuni: diabet, nefropatie diabetică (n.r. – boală a rinichilor pe fondul diabetului) şi obezitate gradul II. I s-a făcut test PCR, care a avut rezultat pozitiv, şi a fost transferată de îndată la spitalul nostru,

direct la ATI din cauza stării grave în care se afla”, a relatat managerul Spitalului Municipal, Laurenţiu Chiană.

“La ATI pacienta a primit tot tratamentul corespunzător, inclusiv medicamente despre care se vehiculează în spaţiul public că nu le-am avea, dar răspunsul organismului nu a fost cel aşteptat, iar pacienta a decedat”, a continuat Chiană.

Acesta a ţinut să sublinieze că “înainte să se fi prezentat la UPU, pacienta a stat acasă timp de şapte zile, fără s-o fi văzut niciun medic şi fără tratament prescris de un medic”, scrie ebihoreanul.ro.

Valul al treilea al

pandemiei face victime în rândul tinerilor

„Pacienţii Covid nu mai sunt, cum erau anul trecut, neapărat persoane vârstnice şi bolnavi cronici luaţi în evidenţe. Tot mai mult este vorba despre persoane de 20 de ani, de 30 de ani, de 40 de ani. Tot mai mulţi ajung la noi în stare gravă, aşa că nu sunt internaţi pe secţiile de Infecţioase, Pneumologie sau altele, ci direct la ATI. Aşa se şi explică ocuparea completă a paturilor ATI”, spune dr. Ovidiu Burtă, directorul medical al Spitalului Municipal din Oradea, unitatea anti-Covid a judeţului.

Şefa Direcţiei de Sănătate Publică Bihor,

dr. Daniela Rahotă, confirmă că acest lucru este specific perioadei numite “al III-lea val” al pandemiei. “Din păcate, unele persoane fac teste rapide, constată că rezultatul este pozitiv, dar nu toţi acţionează apoi în consecinţă. Unii anunţă medicul de familie şi DSP, alţii nu, cert e că în spital nu mai ajung cu forme uşoare, care să poată fi tratate pe secţii, ci cu forme grave şi severe de boală”, spune dr. Rahotă.

“Nu mai sunt neobişnuite decesele persoanelor cu Covid între 30 – 40 de ani”

Din păcate, medicii spun că din ce în ce mai multe persoane

tinere își pierd viața din cauza coronavirusului.

“Nu mai sunt neobişnuite decesele persoanelor cu Covid între 30 – 40 de ani, şi pe fondul unor alte boli de care acestea suferă”, spune directoarea DSP Bihor.

Ultimele stiri

Parteneri