marți, decembrie 7, 2021

Pe lângă faptul că scurtează viața, obiceiul statului pe șezut deteriorează vizibil calitatea anilor pe care-i mai avem.

,,Mecanismul este simplu. Statul în șezut înseamnă automat că toată energia luată din mâncare, toate glucidele și grăsimile nu mai ajung să fie consumate în mod natural, prin mișcare. și ne trezim cu diabet sau obezitate”, explică dr. Călin Ciubotaru.

Printre daunele cauzate de sedentarism se numără și îngroșarea arterelor sangvine, calea sigură spre infarct sau accident cerebral. Postura și structura scaunului sunt alți factori-cheie în bolile leneșului. ,,Venele sunt practic strangulate dacă scaunul este prea înalt și-ți atârnă picioarele. Sângele nu mai circulă cum trebuie în vene. Încet-încet, apar și varicele. În plus, este de preferat să stăm cât mai drepți, nu cocoșați și aplecați cu capul în hârtii,” mai arată medicul Călin Ciubotaru.

Te-ar mai interesa: Prof. Valentin Stan: Datele arată că din internări...

Poziția corectă este următoarea:

-înălțimea scaunului să fie setată în așa fel încât picioarele să se odihnească pe sol

– spătarul scaunului să se muleze pe șira spinării

– poziția față de monitor să fie de un braț distanță

– tastatura să fie la nivelul mâinilor nu mai sus sau mai jos

– monitorul să fie în dreptul ochilor sau puțin mai jos și să aibă o poziție dreaptă nu înclinată

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri