vineri, iunie 2, 2023

În viaţa oricărui barbat apar momente de teamă şi chiar de panică privind efectele înaintării în vârstă, când corpul începe să resimtă diferite deficienţe organice, dar şi estetice.

Alopecia androgenică, numită şi chelie de tip masculin (MPB), este cea mai întâlnită cauză a căderii părului la bărbaţi, manifestandu-se printr-o retragere a firului de păr sau o chelie în partea de sus a capului, care poate progresa spre zonele laterale şi din spate ale capului.

Te-ar mai interesa: Ce simți când inima nu primește suficient sânge. S...

Potrivit Academiei Americane de Dermatologie (AAD), factorii care determină acest tip de cădere a părului pot cauza, de asemenea, subțierea părului, în cazul în care firele de păr cresc cu un diametru mai mic.

Goana în farmacii pentru tratamente eficiente

Întrebarea cheie pe care şi o pun mulţi bărbaţi: există un alt remediu pentru chelie in afara de implantul de păr? Specialiştii spun că da, chiar dacă, adesea, căderea părului poate fi adesea tratată cu o varietate de tratamente la domiciliu, inclusiv cu medicamente eliberate fără prescripție medicală.

Minoxidilul fără prescripție medicală (marca Rogaine) poate ajuta în primele etape ale căderii părului. Mulți oameni observă o oarecare regenerare atunci când folosesc acest medicament, dar poate dura aproximativ șase până la 12 luni pentru a vedea rezultate, scrie gadgetreport.ro.

Te-ar mai interesa: Prea mult fier în sânge. Sideremia mare, semn de a...

Minoxidilul pare a fi deosebit de eficient atunci când este utilizat împreună cu un alt tratament, cum ar fi microneedlingul, un tip de tratament care utilizează ace mici pentru a provoca mici înțepături în piele, a precizat AAD.

Microneedling-ul poate stimula creșterea foliculilor de păr și permite tratamentelor topice, cum ar fi cremele cu steroizi, să ajungă în straturile mai profunde ale scalpului.

Te-ar mai interesa: Simptome care apar în toate tipurile de cancer și ...

Dovezile disponibile sugerează că această strategie este sigură și eficientă însă nu pentru toată lumea, potrivit unui studiu publicat în revista Aesthetic Plastic Surgery.

Medicamentele eliberate pe bază de prescripție medicală, cum ar fi finasterida (numele de marcă Propecia), pot stimula, de asemenea, creșterea părului, potrivit AAD.

Cu toate acestea, acest medicament prezintă un risc de efecte secundare pe care minoxidilul nu le are, cum ar fi scăderea libidoului și modificări ale cogniției, inclusiv ceață cerebrală, potrivit unei recenzii din 2012 publicată în The Journal of Sexual Medicine.

Te-ar mai interesa: Analize de rutină care pot salva vieți. Medic: ”În...

Proceduri inovative

Alte proceduri pentru a face să crească din nou părul implică injecții de corticosteroizi în zonele chele, transplanturi de păr și tratamentul cu plasmă bogată în trombocite, o procedură care presupune injectarea de plasmă de sânge în zona cu pierdere de păr.

Tratamentul cu plasmă bogată în trombocite, în special, este considerat o alternativă sigură și eficientă la medicamentele pentru căderea părului, deoarece prezintă un risc scăzut de efecte secundare grave.

Te-ar mai interesa: Cea mai puternică rugăciune pentru copii. Orice ma...

În plus, există tratamente chirurgicale disponibile pentru căderea părului, inclusiv transplanturi de păr și reduceri ale scalpului, care implică îndepărtarea țesutului chelios din scalp, potrivit Stanford Medicine.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private