Sari la conținut

O rădăcinoasă de iarnă menține elasticitatea vaselor de sânge și te ferește de infarct

Cu un gust aromat şi condimentat, hreanul este folosit atât la gătit, cât şi în medicina naturistă pentru tratarea diverselor afecţiuni.

Rădăcinile au un conţinut bogat de vitamine, de substanţe cu efect antibacterian, dar şi de uleiuri eterice cu efect calmant.
Hreanul se poate folosi în stare crudă, proaspăt, ras, pentru a da gust mâncărurilor, fiind apreciat pentru aroma specială şi pentru gustul picant, dar şi sub formă de tinctură, energizant, sirop sau vin tonic, ca medicament natural.
Anumite substanţe pe care le conţine hreanul au efecte benefice asupra circulaţiei sângelui în zonele periferice. Astfel, consumul de hrean normalizează tensiunea arterială şi previne riscul formării de cheagurilor de sânge. Totodată, substanţele sulfurate din hrean îmbunătăţesc elasticitatea vaselor de sânge cerebrale şi coronariene, reducând astfel riscul apariţiei unui infarct sau unui accident vascular cerebral.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel