Sari la conținut

O româncă a murit în vacanță în Grecia. I s-a făcut rău, iar ambulanța a întârziat mai mult de o oră

Foto: Guliver / Getty Images
Foto: Guliver / Getty Images

O turistă româncă a murit în timp ce se afla vacanță în Grecia. Presa greacă scrie că turista din România a murit în Halkidiki după ce ambulanța a întârziat mai mult de o oră.

Femeia, în vârstă de 63 de ani, coborâse de pe un vas de croazieră când i s-a făcut rău într-o tavernă din Halkidiki. Apelul la 112 a venit imediat, dar ambulanţa a ajuns abia după 75 de minute.

Turista făcea parte dintr-un grup aflat într-o croazieră, care a debarcat miercuri în portul Ouranoupoli și în jurul orei 14.00,. Ea s-a simțit rău în timp ce se afla într-o tavernă cu grupul, iar serviciul de urgență a fost alertat imediat.

Femeia a murit, după ce ambulanța a întârziat 75 de minute

Românca nu a reușit să supraviețuiască, după ce au trecut 75 de minute până la sosirea ambulanței. Medicii nu au mai putut să o salveze, astfel că, decesul a fost înregistrat la ora 16.00, la două ore după ce femeii i s-a făcut rău, potrivit publicației locale ThessToday.gr.

Citeste si:

Întreaga prefectură Halkidiki are doar cinci centre medicale, iar distanțele dintre ele sunt destul de mari. Așadar, în ciuda faptului că ambulanța a pornit de la Centrul de sănătate Agios Nikolaos spre Ouranoupoli, distanța pe care a trebuit să o parcurgă a fost de o oră și 15 minute, conform sursei citate.

Tot în Grecia, o tânără de 19 ani, însărcinată în luna a opta, a murit marți dimineață în timp ce aștepta o ambulanță. Atât mama, cât și bebelușul ei nenăscut au murit în Nea Makri, estul Atticii, la doar 37 km distanță de centrul Atenei, capitala Greciei.

Conform presei locale, familia a chemat salvarea la ora 08:30, dar echipajul medical a ajuns după ora 13:00, cinci ore mai târziu.

Va fi efectuată o autopsie pentru a stabili cauza morții, iar procurorii din Atena au dispus o anchetă în acest caz.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.