Sari la conținut

Turiști, dispăruți în Grecia, după ce s-au aventurat să înoate în largul insulei Halkidiki

Trei turiști au dispărut, în Grecia, după ce s-au dus să înoate în larg în ciuda vântului puternic şi a valurilor înalte, a anunţat duminică un purtător de cuvânt al pazei de coastă, informează agenţia DPA, citată de Agerpres.

Din fericire, doi dintre ei au fost găsiți în viață, însă pentru cel de-al treilea se continuă operațiunile de căutare.

Potrivit relatărilor, trei bărbaţi din Macedonia de Nord s-au dus să înoate sâmbătă, iar doi dintre ei au fost daţi dispăruţi, a spus reprezentantul la postul naţional de radio.

Doi dintre ei au fost găsiți

Unul dintre bărbaţi a fost salvat sâmbătă, iar operaţiunile de căutare a celorlalţi doi au continuat duminică, paza de coastă fiind asistată de un elicopter, ambarcaţiuni de pescuit şi voluntari din regiune.

Al doilea turist a fost găsit în viață duminică în jurul orei locale 12:30 de o navă de marfă sub pavilionul Gibraltarului. În zonă, vântul a bătut cu putere și este greu de explicat cum a reușit tânărul din Macedonia de Nord să reziste aproape 20 de ore pe mare, notează presa elenă. În vârstă de 30 de ani, bărbatul a povestit că a găsit o scândură în mare care l-a ajutat să plutească atâtea ore.

El se află în stare bună, dar va fi transferat la o unitate medicală pentru investigații amănunțite, notează ertnews.gr. Între timp, operațiunile de căutare a celui de-al treilea tânăr continuă. Un elicopter al forțelor aeriene inspectează zona, la fel și mai multe nave care participă la operațiune.

Vremea nefavorabilă care a afectat întreg teritoriul Greciei a cauzat probleme în acest weekend. Au fost raportate inundaţii pe insulele Thasos şi Skyros, frecventate de turişti, iar mai multe maşini au fost luate de ape.

Drumurile au fost închise pe insula Skyros ca urmare a alunecărilor de teren, iar două poduri au fost distruse de ape, potrivit postului naţional de radio.

La Atena şi în Creta au căzut precipitaţii sub formă de ploaie pe tot parcursul nopţii. Vremea urmează să se amelioreze în a doua parte a zilei de duminică, potrivit prognozelor serviciului de meteorologie.

Ploile au fost binevenite în numeroase zone ale ţării care s-au confruntat cu un risc ridicat de incendii forestiere în urma unei îndelungate perioade de caniculă şi secetă pe fondul crizei climatice. Pompierii au raportat joi că în ultimele şapte zile izbucniseră 378 de incendii forestiere.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.