duminică, ianuarie 23, 2022

O șoferiță româncă de ambulanță, decorată de regele Spaniei cu Ordinul de Merit Civil: „Cel mai rău lucru a fost să văd oamenii plângând pe stradă”.

În cursul zilei de vineri, 18 iunie, un număr de 24 de persoane, 16 femei și 8 bărbați, au fost decorați de regele Spaniei cu Ordinul de Merit Civil. Printre acești „cetățeni extraordinari” se numără și românca Mihaela Alice Cozma, care trăiește în orașul Almedranlejo, din spaniolă Extremadura.

Te-ar mai interesa: STUDIU: Infecțiile ușoare cu COVID-19 pot duce la ...

Ar putea fi o imagine cu 2 persoane, persoane în picioare, persoane stând jos, costum şi interior

O șoferiță româncă de ambulanță, decorată de regele Spaniei cu Ordinul de Merit Civil

Potrivit Canal Extremadura, ceremonia a fost organizată cu ocazia celei de-a șaptea aniversări a urcării pe tronul Spaniei a regelui Felipe VI. Acesta a ținut să recunoască public meritele oamenilor care își servesc „în mod expemplar” societatea din care fac parte.

„O zi pentru recunoaștere și recunoștință față de oamenii care, cu munca lor zilnică, efortul și dăruirea lor, aproape întotdeauna în tăcere, servesc în mod exemplar societatea din care fac parte”, a declarat regele Felipe VI la începutul ceremoniei.

Evenimentul a avut loc la Palatul Regal din Madrid și au fost prezente atât regina Letizia, cât și prințesele Leonor și Sofia.

Te-ar mai interesa: HOROSCOPUL RUNELOR 24 -30 ianuarie 2021. Pe aceast...

Româncă decorată de regele Felipe, în Spania. Mihaela e șofer de ambulanță în Extremadura

Cine este Mihaela Alice Cozma?

Mihaela Alice Cozma este românca decorată de regele Felipe. Femeia a declarat emoționată că „Nici în cele mai frumoase visuri nu credeam că voi trăi asta!”.

Născută în 1988 în România, Mihaela și-a pierdut mama, Liliana, în copilărie, iar în 2007, când încă nu împlinise 19 ani, a ajuns în Spania. Aici a muncit din greu și a reușit să aibă propriul bar, timp de 8 ani.  În această perioadă, Mihaela a învățat și a obținut permisul pentru toate categoriile.

Te-ar mai interesa: Avertisment privind suplimentele: Trei pastile car...

În barul ei a aflat despre activitatea de voluntariat în Crucea Roșie spaniolă și a luat decizia de a se înscrie, împreună cu cea mai bună prietenă a sa, la cursurile de transport medical auxiliar. A fost voluntar pentru Crucea Roșie, apoi, timp de 3 ani, a fost șefa Departamentului de Ajutor și Urgențe al Adunării Regionale Tierra de Barros.

În timpul pandemiei, Mihaela a continuat ca șofer voluntar pe ambulanță.

Te-ar mai interesa: Grăsime viscerală: condimentul care stimulează met...

Românca a recunscut faptul că „cel mai rău lucru a fost să văd oamenii plângând pe stradă și frica, care era prezentă atunci.”

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Stiri Calde (citeste aici)

spitale private