duminică, august 1, 2021

Mușcătură insectă. O tânără de 37 de ani trăiește în chinuri groaznice, de acum 9 ani, atunci când a fost mușcată de o căpușă care i-a transmis boala Lyme. 

Alina Frâncu și-a petrecut ultimii 9 ani fie zăcând

în pat, în dureri groaznice, fie în spitale și clinici, încercând tratament după tratament.

Chinurile cumplite sunt provocate de boala Lyme sau ”Boala cu 1000 de feţe“, cu care a fost diagnosticată după ce a fost mușcată de o căpuşă.

Boala i-a deteriorat articulațiile, mușchii și nervii. Zilnic, Alina are dureri cumplite pe care nici morfina cu care stă zi și noapte nu le mai poate atenua. Mușchii gâtului sunt paralizați în proporție de 70%, încât se simte strangulată, potrivit antena3. 

Dureri cumplite care nu trec cu morfină

Limba este pe jumătate paralizată. Alinei îi este teamă că în curând își va

pierde cu totul capacitatea de a înghiți și de a vorbi, pe care acum le face cu mare greutate. Din cauza deteriorii sistemului nervos, Alina simte arsuri în cap și dureri ca de cuțit în spate, până la ceafă.

“Zilnic, Alina are dureri cumplite pe care nici morfina cu care stă zi şi noapte nu le mai poate atenua. Muşchii gâtului sunt paralizaţi în proporţie de 70%, încât se simte strangulată. Limba este pe jumătate paralizată. Alinei îi este teamă că în curând îşi va pierde cu totul capacitatea de a înghiţi şi de a vorbi, pe care acum le face cu mare greutate. Din cauza deteriorii sistemului

nervos, Alina simte arsuri în cap şi dureri ca de cuţit în spate, până la ceafă.

Umflare, ameţeală, pierderi de memorie, oboseală cronică, sensibilitate la lumină – sunt alte simptome ale acestei crunte boli. După ce reuşeşte să adoarmă cu somnifere, îi paralizează mâna dreaptă şi picioarele”, precizează Asociaţia “Salvează o inimă”

A învestit toate resursele sale în tratamente, iar în momentul de faţă nu se mai poate susţine şi nici sprijin nu ştie de unde să mai obţină.

“Şi-a vândut tot ce a avut – afacere, apartament, maşină – pentru a acoperi costurile nenumăratelor

investigaţii şi tratamente pe care le-a încercat pe parcursul a 9 ani de chin. Pe lângă spitalele din ţară, a fost şi în clinici private din Italia, Turcia şi Germania, dar fără folos.

Acum, Alina locuieşte singură într-o casă deteriorată, rămasă de la bunici. Din cauza lipsurilor financiare, nu reuşeşte să menţină o dietă alimentară corespunzătoare. Durerii fizice i se adaugă suferinţa că este lăsată singură de familie şi că este lipsită de sprijin”, mai precizează Asociaţia “Salvează o inimă”

Ultimele stiri

Parteneri