sâmbătă, aprilie 1, 2023

O tranșă de 95.940 doze de vaccin Pfizer BioNTech a sosit în România. Unde vor fi distribuite

Alte 95.940 doze de vaccin de la Pfizer BioNTech au sosit în România, pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara, în cursul zilei de marți, 26 ianuarie. Ca și celelalte transporturi, și acest transport către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră.Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă.

Te-ar mai interesa: Horoscop de weekend 1-2 aprilie 2023. Banii, magne...

O tranșă de 95.940 doze de vaccin Pfizer BioNTech a sosit în România. Unde vor fi distribuite

Potrivit Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotrica COVID-19 (CNCAV), procesul de vaccinare continuă atât în centrele din București, cât și dințară. Cele   95.940 doze Pfizer BioNTech sunt distribuite, după cum urmează:

  • Centrul Regional de Distribuție București: 4.680doze;
  • Centrul Regional de Distribuție Brașov: 11.700doze;
  • Centrul Regional de Distribuție Cluj: 12.870doze;
  • Centrul Regional de Distribuție Constanța: 14.040doze;
  • Centrul Regional de Distribuție Craiova: 16.380doze;
  • Centrul Regional de Distribuție Iași: 11.700doze;
  • Centrul Regional de Distribuție Timișoara: 24.570doze.

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și întranșele anterioare. Pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București.


Etapa a II-a a debutat pe 15 ianuarie

„Reamintim că la data de 15 ianuarie a debutat Etapa a II-a a campaniei de vaccinare, destinată persoanelor cu vârsta peste 65 de ani, persoanelor cu boli cronice,indiferent de vârstă, precum și personalului-cheie care desfășoară activități în domenii esențiale”, se arată în comunicatul CNCAV.

Te-ar mai interesa: Cele mai bune ceaiuri pentru ficatul gras, încărca...

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziție de firma producătoare. România primește cota corespunzătoare din tranșele de vaccin livrate la nivelul Uniunii Europene. Pe măsură ce noile tranșe ajung în România, aplicația de programares e actualizează și permite continuarea procesului de programare pentru categoriile populaționale aflate în etapa curentă.

Te-ar mai interesa: Fostă Miss România, mutilată de un medic detist fa...

„În ceea ce privește calendarul de livrare adozelor, compania Pfizer a anunțat revenirea la programul inițial de livrări către Uniunea Europeană începând cu 25 ianuarie. Și va crește numărul de doze în jurul datei de 15 februarie”, se mai arată în comunicatul CNCAV.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private