sâmbătă, iulie 2, 2022

O vedetă din România își alăptează fiica de mai bine de șase ani. Aceasta spune că are de gând să intre în Cartea Recordurilor și le sfătuiește pe toate femeile să facă acest lucru.

Sânziana Buruiană, căci despre ea este vorba, a reușit să uimească pe toată lumea în momentul în care a declarat că încă își alăpta fetița, care la acel moment avea 5 ani.

Vedeta a continuat să își alăpteze fiica până în momentul de față, după ce a adus-o pe lume pe a doua fiică a ei.

Te-ar mai interesa: Semne de alarmă care anunță polipii uterini. Toate...

Așadar, Sânziana Buruiană își alăptează fetița de peste 6 ani și jumătate, fără oprire: “Chiar aș putea să intru în Cartea Recordurilor.

Nu știu care a fost cel mai mare record, însă eu am deja șase ani și jumătate de alăptat neîntrerupt, pentru că mai întâi am alăptat-o pe Iza, foarte mult timp, iar apoi s-a născut cea mică și nu am făcut deloc pauză.

Le sfătuiesc pe toate femeile să facă lucrul acesta, pentru că imunitatea fetelor este foarte bună. Ele trec peste orice răceală foarte, foarte repede”, a declarat aceasta într-o emisiune TV, potrivit spynews.ro.

Te-ar mai interesa: VIDEO șocant. Momentul în care o turistă este omor...


Există vreun beneficiu în alăptarea unui copil până la vârsta de 5 ani?

O mamă care își alăptează atât fiica de 5 ani, cât și fiul de 2 ani – uneori în același timp – spune că este bine pentru sănătatea copiilor, deoarece se îmbolnăvesc rar.

Emma Shardlow Hudson, o mamă englezoaică, asigură că aceste beneficii „se datorează anticorpilor din laptele matern”.

Dar o alăptare atât de lungă are într-adevăr vreun beneficiu?

Te-ar mai interesa: Bila leneșă, tratament naturist. Medic: „Fac...

În Marea Britanie, mamele sunt sfătuite să alăpteze atâta timp cât doresc ei și copiii lor.

Serviciul Național de Sănătate din acea țară nu precizează când o femeie ar trebui să înceteze să mai dea lapte copilului ei.

Alăptarea exclusivă (fără alte alimente sau băuturi) este în general recomandată în primele șase luni de viață ale unui copil, iar laptele matern împreună cu alte alimente solide este recomandat ulterior.

Te-ar mai interesa: Sfâșietor! Un tânăr de doar 20 de ani a hotărât să...

Experții sunt de acord că alăptarea are beneficii pozitive pentru sănătate atât pentru copil, cât și pentru mamă.

Alăptarea este cunoscută pentru că oferă protecție împotriva infecțiilor bebelușilor. Și se crede că reduce riscul de obezitate și alte boli mai târziu în viață.

Pentru mamă, alăptarea reduce riscul de cancer mamar și ovarian.

Dar cât timp ar trebui făcut?

„Alăptarea până în al doilea an de viață al bebelușului sau după doi ani cu alte alimente este ideală”, spune pagina NHS.

Te-ar mai interesa: Nutriționist: Așa îți calculezi porția corectă de ...

Ea adaugă: „Atât tu, cât și copilul dumneavoastră vă puteți bucura în continuare de beneficiile alăptării atât timp cât doriți.”

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) este de acord că alăptarea poate fi continuată „până la vârsta de 2 ani sau mai mult”.

Dar doctorul Max Davie, de la Colegiul Regal de Pediatrie și Sănătatea Copilului din Marea Britanie, spune că există dovezi limitate că alăptarea după vârsta de doi ani are vreun beneficiu nutrițional.

„Până la vârsta de 2 ani, un copil ar fi trebuit să obțină toți nutrienții necesari din dieta sa, astfel încât să nu mai existe beneficii suplimentare ale alăptării după această vârstă.”

„Nu face rau”

Cu toate acestea, există mulți factori implicați în decizia unei femei de a continua sau de a opri alăptarea.

Acestea includ revenirea la muncă, sprijinul familiei sau prietenilor și senzația de confort și siguranță în timpul alăptării.

Există și legătura emoțională care se poate stabili între mamă și copil.

„Alăptarea este un lucru foarte personal”, spune dr. Davie.

„Poate îmbunătăți legătura dintre mamă și copil și cu siguranță nu face niciun rău, așa că familiile ar trebui să facă ceea ce cred că este mai bine pentru ei.”

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private