sâmbătă, martie 6, 2021

Brocoli, căpșunile sau ardeiul gras reduc riscul de accident vascular cerebral datorită unei vitamine pe care o conțin.

Un studiu prezentat la Conferința anuală a Academiei Americane de Neurologie a scos la iveală că vitamina C poate ajuta la prevenirea accidentului vascular. Cercetătorii au analizat date de la 65 de pacienți care au suferit un AVC hemoragic și 65 de persoane sănătoase.

AVC hemoragice, care sunt relativ rare, apar atunci cand un vas de sânge se rupe, iar sângele se scurge în creier .

Ambele grupuri au fost supuse testelor de sânge pentru măsurarea nivelului de vitamina C. 41% dintre participanți aveau niveluri normale, 45% aveau un nivel scăzut și 14% un nivel atât de scăzut că a fost considerat defiecință de vitamina C, porivit Medical News Today .

În medie, persoanele care au avut un accident vascular cerebral aveau niveluri mai scăzute de vitamina C, în timp ce persoanele care nu au experimentat un accident vascular cerebral aveau niveluri normale de vitamina C.

” Rezultatele noastre arată că deficitul de vitamina C ar trebui să fie considerat un factor de risc pentru acest tip sever de accident vascular cerebral, așa cum este hipertensiunea arterială, consumul de alcool și kilogramele în plus”, a declarat autorul studiului, Dr. Stéphane Vannier, de la Spitalul Universitar Pontchaillou, Franța.

Cercetătorii sugerează că vitamina C poate ajuta la reducerea tensiunii arteriale, ceea ce ar putea explica de ce reduce riscul de accident vascular cerebral.

Ultimele stiri

Parteneri