joi, iunie 24, 2021

Oamenii de știință contrazic ceea ce se credea despre o trăsătură de caracter neapreciată până acum. Ba chiar este considerată un defect. Persoanele care se confruntă cu această problemă sigur nu s-au

gândit până acum că, de fapt, este ceva ce le trădează inteligența.

Fiecare om mai uită. Fie că-ți uiți umbrela sau o adresă îți dispare complet din minte. Ce să mai zicem de parole sau coduri PIN?

Multe persoane fac diverse exerciții despre care se spune că stimulează memoria, însă efectele nu sunt cele scontate. Dacă sunteți triști să sunteți uituci, oamenii de știință au o veste minunată: în urma unui studiu extraordinar, iată cu ce concluzii despre uitare au venit.

Se pare că uitarea nu este o trăsătură atât de negativă pe cât se credea. E neplăcut să uiți lucruri și evenimente, dar

raportul spune că e un lucru despre care poți fi mândru.

În viitorul apropiat, nu o să-ți mai faci griji că ești uituc. Studiul spune că uitucii sunt, mai degrabă, super inteligenți! Toți credeam exact invers, nu-i așa?

Ei bine, oamenii uită lucrurile irelevante. Dacă ai uitat ceva, cel mai probabil nu îți era de niciun folos. Mai mult ca sigur, ai alte lucruri mult mai importante de ținut minte.

Dacă ești exact opusul, și nu uiți nimic, înseamnă că ți-e greu să iei decizii, fiindcă mintea ta este în continuă mișcare.

Nu vă mai faceți griji!

Creierul unei persoane inteligente renunță

la informațiile de care nu are nevoie, iar în acest fel, îi va fi mai ușor să ia decizii.

Ultimele stiri

Parteneri