miercuri, ianuarie 27, 2021

Un genetician de la Harvard își dezvăluie lucrarea: să inverseze îmbătrânirea și să facă oamenii imuni la virusuri și boli genetice

George Church lucrează intens la acest proiect, în laboratoarele Harvard Medical School. Reporterul CBS News a aflat cât de aproape este acesta de finalizarea mărețului proiect, care va revoluționa omenirea.

Vârsta genetică va fi factorul decisiv. Savanții au reușit, în ultimii ani, să citească și să scrie ADN-ul ca un program software.

Oamenii de știință dau ca sigură informația potrivit căreia în următorii ani vom asista la tratamente pe care acum nici măcar nu ni le putem imagina. Vor schimba total medicina.

George Church, un savant de top, specialist în genetică, pare a avea el însuși genele genialității.

Acesta preconizează că îmbătrânirea oamenilor va putea fi reversibilă în mai puțin de 20 de ani.

Laboratorul lui Church lucrează și la eliminarea maladiilor genetice și la a-i face pe oameni imuni la toți virușii. Asemenea poiecte nu sunt nerealiste, spune el: „Îmbătrânirea reversibilă este un fapt care a fost dovedit în opt moduri diferite la animale”.

Procesul nu implică modificarea genelor, ci se adaugă gene.

„Funcția genetică încetinește, așa că o stimulăm prin introducerea unor gene suplimentare”. Acestea au fost adăugate la șoareci ca să le îmbunătățească funcțiile cardiace și renale, precum și conținutul de glucoză din sânge.