Sari la conținut

Oamenii sunt șocați când află că o parte a corpului e întotdeauna eliminată în timpul autopsiei

cadavru
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Autopsia este o examinare post-mortem care ajută la determinarea cauzei decesului sau la identificarea unei persoane decedate.

Deși mulți sunt familiarizați cu autopsiile din filme sau emisiuni TV, s-ar putea să nu înțeleagă pe deplin ce se întâmplă în timpul procedurii. Un videoclip viral realizat de un tehnician de autopsii a aruncat recent mai multă lumină asupra procesului.

Înainte de începerea autopsiei, investigatorii colectează informații extinse despre persoana decedată și evenimentele care au dus la decesul acesteia.

Această investigație preliminară implică revizuirea fișelor medicale, consultarea medicilor și a membrilor familiei, precum și analiza scenei și circumstanțelor morții.

În timpul autopsiei, examinatorul înlătură îmbrăcămintea persoanei decedate pentru a inspecta îndeaproape corpul în căutarea semnelor de cicatrice neobișnuite, leziuni vizibile sau alte anomalii.

Razele X sunt folosite pentru a detecta orice anomalii ale oaselor, în timp ce lumina ultravioletă poate dezvălui reziduuri precum urme invizibile cu ochiul liber. De asemenea, sunt adesea colectate mostre de păr și unghii în timpul procesului.

Autopsia durează de obicei între două și patru ore pentru a fi completă.

Deși televiziunea și filmele adesea prezintă autopsiile, exactitatea acestor portrete este discutabilă. Dr. Ed Uthman, un patolog din Texas care a scris un ghid pentru scenariști despre autopsii, evidențiază discrepanțele.

Potrivit dr. Uthman, într-un interviu acordat Live Science, o eroare frecventă în media implică incizia făcută în timpul autopsiei, care adesea nu reflectă practicile chirurgicale reale. „Cea mai comună greșeală este făcută în efectuarea inciziei în trunchi,” spune Uthman.

„La femei, cele două brațe ale literei Y ar trebui să se îndoaie sub sâni, dar în filme, ele sunt în mod inevitabil prezentate drepte și deasupra sânilor.”

„De asemenea, la ambele sexe, brațele literei Y sunt făcute prea scurte; de fapt, ele trebuie să se întindă până la fiecare articulație a umărului.”

Partea corpului elimnată în timpul autopsiei

Cu toate acestea, mai apar informații interesante despre autopsii – în special, că o anumită parte a corpului este întotdeauna înlăturată, un fapt anterior necunoscut multor persoane.

Reacționând la aceste știri, o persoană glumește: „Am decis că nu voi muri.”

A doua persoană întreabă: „Este posibil să spui că nu dorești o autopsie? Ca un formular legal, în loc de un DNR, un DNA (nu autopsie).”

„Nu trebuia să știu această parte,” comentează o a treia persoană. Altcineva remarca: „Se pare că voi trăi pentru totdeauna.” Tehnicianul de autopsii Gerald Ledford, cunoscut sub numele de @big_led73 pe TikTok, a răspuns întrebărilor urmăritorilor săi cu privire la ce se întâmplă cu piercing-urile post-mortem.

El clarifică faptul că, deși majoritatea piercing-urilor rămân în corp, un anumit piercing este întotdeauna înlăturat împreună cu partea de corp la care este atașat.

@big_led73 Reply to @teenie1228 you get to keep all your piercings except the tongue 👅 I take your tongue out #piercing #piercings #bodyjewelry #autopsy #autopsytech ♬ Something Stupid – Percy Faith & His Orchestra

„Singurul piercing pe care îl îndepărtăm este cel de pe limbă,” spune Ledford urmăritorilor săi. „Îndepărtăm limba în timpul autopsiei – trebuie să ne asigurăm că nu ai mușcat-o, să ne asigurăm că nu ai droguri în partea din spate a gâtului.”

„Deci, dacă ai piercing în limbă, acela este scos, dar cele din sfârcuri, nas, urechi, sprâncene, zonele intime [rămân].”

Într-un alt videoclip, Ledford răspunde la o întrebare despre faptul dacă trebuie să fie îndepărtată „întreaga limbă” sau „doar vârful” în timpul autopsiei.

„Noi scoatem întreaga limbă, și gâtul, și aorta,” răspunde el.

Aorta, așa cum este descrisă de Cleveland Clinic, este un vas care transportă sânge bogat în oxigen în întregul corp.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel