vineri, iunie 18, 2021

În timp ce pandemia de coronavirus a luat amploare la nivel global, tot mai multe persoane au început să se informeze despre igiena corespunzătoare și modurile prin care se pot proteja de virusul SARS-CoV-2.

În acest sens, experții din domeniul medical au oferit sfaturi despre obiceiurile care elimină SARS-CoV-2 fără prea mult efort, dar care să aibă un efect garantat. Iată care sunt cele mai bune metode pentru a evita o posibilă infecție cu noul coronavirus!

Adrian Streinu-Cercel, medic și cercetător român, a dezvăluit cel mai eficient mod de a distruge noul coronavirus. Potrivit Click!Sănătate, obiceiul care elimină SARS-CoV-2 instant este igiena corespunzătoare a mâinilor și suprafețelor. Virusul poate pătrunde cu ușurință în organism prin atingerea feței (prin ochi, nas și gură). Deși nu se recomandă

ca această zonă să fie atinsă, mai ales dacă te afli în afara propriei locuințe, o igienă corespunzătoare poate diminua semnificativ șansele de infectare.

„Spălaţi-vă mâinile de multe ori. Nu vă atingeţi ochii , nasul si gura cu mâinile. Curăţaţi toate suprafeţele cu dezinfectanţi pe bază de clor sau alcool. Spălarea şi dezinfectarea mâinilor duc la prevenirea infecţiei. Mâinile se spală cu apă şi săpun cel puţin 20 de secunde. În lipsa apei şi săpunului, se foloseşte un dezinfectant cu 60% alcool”, recomandă Adrian Streinu-Cercel, conform Click! Sănătate.

Cu toate acestea, există anumite greșeli pe care le poți face în timp ce utilizezi un dezinfectant.  Dezinfectantul

nu este o metodă care te protejează de virus 100%, însă putem să îi creștem rata eficienței prin utilizarea corectă. Igienizarea mâinilor cu apă și săpun, în mod frecvent, este cea mai bună metodă de eliminare a virusului. Despre acest aspect, conform specialiștilor, nu contează dacă săpunul folosit conține proprietăți antibacteriene sau dezinfectanți, ci procesul în sine de igienizare este cel care elimină virusul.

Ultimele stiri

Parteneri