vineri, august 19, 2022

Igiena corespunzătoare a mâinilor este esențială, cu atât mai mult în contextul pandemic actual. Cu toate acestea, știi cât de eficient este dezinfectantul de mâini în eliminarea virusului SARS-CoV-2?

Potrivit Agenției pentru Medicamente din S.U.A. , igienizarea frecventă a mâinilor și spațiului personal este esențială în eliminarea virusului și evitarea contractării de Covid-19. În acest sens, ei au întocmit o listă de întrebări și răspunsuri care te pot ajuta să afli cât de eficient este, de fapt, dezinfectantul de mâini. Iată câteva informații utile.

Este dezinfectantul de mâini eficient împotriva noului coronavirus?

Te-ar mai interesa: Margherita de la Clejani, în lacrimi: Nu am fost „...

Cea mai bună metodă de prevenire a răspândirii și contractării virusului SARS-CoV-2 este igienizarea mâinilor cu apă și săpun. Procesul ar trebui să dureze minimum 20 de secunde, în special după ce ați folosit toaleta, înainte să mâncați, după ce ați tușit/strănutat. Dacă apa și săpunul nu sunt la îndemână, folosiți un dezinfectant care să conțină cel puțin 60% alcool etilic.

Este dezinfectantul de mâini eficient după depășirea termenului de valabilitate?

Agenția pentru Medicamente din S.U.A. nu deține informații ce privesc eficiența produsului după depășirea termenului de valabilitate. Cu toate acestea, se recomandă utilizarea produsului înainte de termenul limită inscripționat.

Te-ar mai interesa: Monica Pop, revoltată: Unii medici „jefuiesc...

Cât de eficient este produsul dacă nu conține alcool?

Cu toate că igienizarea mâinilor timp de 20 de secunde este considerată cea mai sigură metodă, Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor recomandă utilizarea unui dezinfectant cu cel puțin 60% alcool în compoziție, dacă apa și săpunul nu sunt disponibile. Acesta trebuie să fie alcool etilic și nu trebuie să fie prezent într-o cantitate mai mică decât cea menționată. Astfel, ai cele mai multe șanse în eliminarea virusului.

Te-ar mai interesa: Imagine șocantă postată de Viorica de la Clejani ...

Sigur, nu există o formulă testată specific pentru înlăturarea virusului SARS-CoV-2. Cu toate acestea, unele studii au arătat că acesta moare la contactul cu alcoolul etilic, în decurs de 15 secunde.

Mai mult de atât, eficiența dezinfectantului depinde foarte mult si de modul în care este folosit. Iată ce greșeli poți face, aici.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private