vineri, iulie 1, 2022

Greutate excesivă poate avea multe cauze, atât externe, legate de obiceiurile personale, dar și medicale. Cu toate acestea, dacă întâmpini dificultăți în eliminarea kilogramelor în plus, s-ar putea să ai o deprindere nesănătoasă legată de alimentație. Cum te oprește aceasta să pierzi în greutate, deși ai un stil de viață sănătos?

Deși multe persoane au grijă la alimentație și nu au un stil de viață nesănătos, kilogramele în plus sunt încă o problemă. Acest lucru poate fi cauzat de cantitatea alimentelor pe care o consumăm inconștient, nu de tipul alimentelor în sine.

Te-ar mai interesa: Dieta Oanei Roman. A topit 25 de kilograme: „...

De aceea, este important să consumi numai porția de care organismul tău are nevoie. Creierul nostru este antrenat să considere că o porție este cantitatea de alimente pe care o avem în timpul mesei. Astfel, fie că porția este mai mare sau mai mică, creierul nostru ne va transmite că am mâncat pe săturate.

Cum pierzi în greutate fără efort?

Mihaela Bilic, nutriționist și expert în boli metabolice, explică cum creierul nostru ne poate păcăli să mâncăm mai mult decât avem nevoie, în funcție de mărimea porției.

„Cu cât pachetul e mai mare, cu atât mâncăm mai mult.

Noțiunea de “porție corectă” e foarte relativă, de obicei presupunem că un pachet=o porție. Și în cazul producătorilor lucrurile nu sunt exacte, mulți dintre ei consideră o porție=100g.

Te-ar mai interesa: Cum a descoperit Monica Pop că are cancer: Credeam...

Un lucru e cert: cu cat avem mai multă mâncare, cu cat farfuria/punga e mai mare/mai plină, cu atât consumăm mai mult! S-a constatat că mâncăm cu minim 25% mai mult dacă ambalajul este mai mare.

Unui grup de 40 de adulți care vizionau un film li s-au oferit bomboane M&M în 2 tipuri de ambalaj: de 220g și de 450g. La finalul experimentului, rezultatele au fost dramatice: cei care au avut punga de 220g au mâncat în medie 71 bomboane, iar cei care au primit pachetul de 450g au consumat 137 bomboane, adică dublu!! Asta în condițiile în care porția corectă era de 45 grame.

Te-ar mai interesa: Andreea Marin, alimentul cu care a slăbit: Ține lo...

Concluzia: dacă tot suntem tentați să mâncăm tot pachetul, haideți să cumpărăm ambalajul cel mai mic… sau puneți într-un vas/farfurie cantitatea pe care hotărâți să o consumați și NU faceți refill”, scrie nutriționistul pe o rețea de socializare.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private