duminică, ianuarie 17, 2021
Elena Oceanu

Ingrijirea unghiile, asadar manichiura, este o parte semnificativa din procesul de ingrijire completa a femeii de astazi. Insa putine stiu ca probleme pe care le au la nivelul unghiilor se prea poate sa fie cauzate tocmai de felul in care-si fac manichiura.

Manichiura efectuata prea des poate fi cauza problemelor aparute la nivelul unghiilor, probleme ce tin adesea de textura lor, de fragilitatea lor, dar si de curbura si de forma unghiilor. Taiatul portiunilor necrescute suficient pot deforma inestetic unghia pe termen lung, predispunand la curbarea lor – “unghii de vrajitoare” – si la ruperea lor.

Aceasta consecinta neplacuta estetic apare din cauza faptului ca taiatul si pilitul realizate frecvent afecteaza fortele care actioneaza asupra unghiilor in procesul natural de crestere.

Astfel, unghiile se curbeaza catre interior in mod accentuat, se fragilizeaza si se subtiaza, rupandu-se mai des. Pot aparea si denivelari din cauza folosirii ustensilei de ridicare a pielitelor. Apasarea prea puternica genereaza denivelari de la baza unghiei care, pe parcurs ce creste, genereaza aspectul urat de “unghie ondulata”. Totodata, taiarea portiunilor necrescute suficient poate predispune la aparitia unghiilor incarnate.

Ingrijirea corecta a unghiilor incepe, in primul rand, cu efectuarea manichiurii nu mai des de o data la doua saptamani. Atunci unghiile pot fi taiate, dar niciodata din carne, si pot fi pilite cu delicatete astfel inca sa nu fie deformat unghiul natural de crestere.

 

Citeste continuarea pe Lyla.ro