vineri, iulie 1, 2022

Cancerul este o afecțiune complexă, care se manifestă diferit, în funcție de forma dezvoltată. Deși anumite tipuri de cancer pot fi o adevărată amenințare, depistarea precoce și metodele de prevenire sunt esențiale pentru supraviețuire. Iată ce obicei nebănuit poate duce la dezvoltarea cancerului!

Adesea, cancerul provoacă simptome în stadii avansate de boală, când șansele de vindecare sunt reduse considerabil. De aceea, depistarea precoce, analizele periodice și adoptarea unor obiceiuri sănpătoase sunt esențiale pentru a combate cea mai temută boală a secolului.

Te-ar mai interesa: Suferi de această afecțiune? Ai grijă cât orez măn...

Deși cancerul are multiple cauze, stilul de viață joacă un rol foarte important. Acesta poate influența atât apariția afecțiunii, cât și prevenirea acesteia. Pentru a reduce riscul cât mai mult posibil este important să știi ce obiceiuri contribuie la dezvoltarea cancerului și, de asemenea, care sunt semnele generale care te pot ajuta să îl descoperi în timp util.

Un obicei nebănuit poate contribui la dezvoltarea cancerului

Un studiu, publicat în International Journal of Cancer, atestă că dezvoltarea cancerului esofagian, foarte greu de depistat, poate fi influențată de consumul băuturilor fierbinți.

Cercetătorii au analizat, în cadrul studiului, 50.045 de persoane cu vârsta cuprinsă între 40 și 75 de ani, pe o perioadă medie de 10 ani. În timpul studiului, specialiștii au descoperit că acest risc se poate dubla.

Te-ar mai interesa: Profeția Babei Vanga: Două zodii vor avea o viață ...

În timpul monitorizării, au fost identificate 317 de cazuri noi de cancer esofagian. În comparație cu consumul a mai puțin de 700 ml de ceai pe zi la mai puțin de 60°C, consumul a 700 ml pe zi sau mai mult la o temperatură mai ridicată (60°C sau mai mare) a fost asociată cu un risc de cancer esofagian cu 90% mai mare.

Băuturile, consumate numai atunci când sunt calde

„Multora le place să bea ceai, cafea sau alte băuturi calde. Cu toate acestea, conform analizei noastre, consumul de ceai foarte fierbinte poate crește riscul de apariție a cancerului esofagian și, prin urmare, este recomandabil să așteptați până când băuturile fierbinți se răcesc înainte de a le bea”, a spus dr. Farhad Islami, autor principal al studiului, de la Societatea Americană pentru Cancer.

Te-ar mai interesa: Ce se întâmplă dacă mănânci prea multe banane. Ai ...

Georgina Hill, purtător de cuvânt al Cancer Research UK, a declarat, pentru , că „acest studiu adaugă dovezilor că băuturile mai calde decât 60 de grade Celsius pot crește riscul de cancer esofagian”

„Atâta timp cât îți lași ceaiul să se răcească puțin înainte să-l bei sau adaugi lapte rece, este puțin probabil să-ți ridici riscul de cancer – să nu fumezi, menținerea unei greutăți sănătoase și reducerea consumului de alcool va face mult mai mult pentru pentru sănătatea ta”, a adăugat ea, potrivit DC Medical.

Te-ar mai interesa: Dezvăluiri despre Putin. Tatiana Fokina: De câte o...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private