luni, iulie 4, 2022

Simptome generale cancer. Cancerul este o afecțiune complexă care se poate manifesta diferit în funcție de tipul dezvoltat. Acesta poate avea diferite forme, iar în anumite cazuri simptomele sunt evidente în stadii avansate. Astfel, este util să recunoști cât mai multe manifestări și semne, pentru a depista afecțiunea la timp.

Tratamentul este mult mai eficient în stadii incipiente, motiv pentru care depistarea precoce este esențială. Deși anumite tipuri de cancer nu provoacă simptome specifice și, adesea, sunt confundate cu simptome ale altor afecțiuni, poți cere sfatul unui medic imediat ce observi schimbări neobișnuite în corp.

Te-ar mai interesa: Soția unui cunoscut sportiv rupe tăcerea: „Soțul m...

Nu uita că simptomele următoare nu garantează un diagnostic clar. Acestea pot fi cauzate și de alte boli, mai puțin grave. Astfel, este indicat să urmezi o analiză amănunțită a manifestărilor, apelând la un control medical riguros.

Simptome generale cancer. Care sunt semnele frecvente?

Pierderea în greutate

Scaderea involuntara in greutate afecteaza doua din cinci persoane diagnosticate cu cancer. Scaderea a mai mult de 5% din greutatea totala pe durata catorva luni, fara depunerea unui efort sau tinerea unei diete, poate fi un indicativ al cancerului. Se intalneste indeosebi in cazul cancerului pulmonar, al celui de stomac, esofag sau pancreas, scrie Sanador.

Te-ar mai interesa: Lidia Fecioru, leac miraculos: Este foarte bun pen...

Stare de oboseală continuă

Acesta este unul dintre cele mai întâlnite simptome. Acest tip de oboseală este resimțit constant și nu se reduce după odihnă sau finalizarea activităților fizice. Anumite tipuri de cancer, precum cel de la nivelul colonului sau stomacului, pot conduce la pierderi de sânge, rezultând anemia și starea de oboseală. Această stare este resimțită și în cazul leucemiei.

Te-ar mai interesa: Vrei să-ți menți pielea tânără? Uite ce poți face...

Febra

Febra semnalează o infecție prezentă în organism. În acest caz, febra se poate fi asociată cu anumite forme de cancer precum limfomul, leucemia sau cancerele renale și hepatice. De asemenea, febra persistentă poate semnaliza un cancer care a metastazat. Febra asociată cancerului urmareste un anumit pattern (model) pe parcursul unei zile, scăzând și crescând la anumite intervale fixe, care se repetă mai multe zile. Mergi la medic în cazul în care febra persistă și depășește 38 °C.

Te-ar mai interesa: Tudor Ciuhodaru: măsuri de prim ajutor în cazul în...

Transpirații nocturne

Acest simptom poate fi cauza unei infectii sau a unui semn de cancer. In cazul femeilor care au depasit varsta de 45 de ani, transpiratiile nocturne pot fi un indicator al menopauzei.

Tuse

Aceasta poate fi un indicator al cancerului pulmonar, dacă persistă pentru mai mult de 2 luni și este însoțită de alte simptome, precum oboseala și pierderea în greutate.

Durere

Durerea ca simptom al cancerului apare atunci cand boala s-a raspandit de la zona de origine (a metastazat). De asemenea, poate semnala cancerul osos sau testicular in faze incipiente. Durerea de cap (cefalee) persistentă poate indica o tumoare la nivel cerebral.

Te-ar mai interesa: Limbajul picioarelor. Ce spune felul în care stai ...

Sânge în scaun sau urină

Sangele prezent in scaun poate fi un simptom al mai multor afectiuni, precum cancerul colorectal, dar si ulcerul gastric sau inflamarea hemoroizilor.

Cele mai multe cazuri de sange in urina sunt de origine benigna. Hematuria (sangele vizibil in urina) poate fi si o manifestare a cancerului renal sau al vezicii urinare.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private