Obiceiul nociv care te poate intoxica. Pot trece ani întregi până la primele simptome. Faci asta când gătești?

Bucătăria ar trebui sa fie una dintre cele mai sigure spații din casă. Până la urmă, aici preparăm mâncarea și este necesar să luăm cele mai importante măsuri de siguranță.

Din nefericire, pericolul nu este mereu despre lipsa igienei sau prepararea necorespunzătoare a alimentelor. Un anumit obicei poate fi foarte dăunător, mai ales dacă este făcut constant.

Pregătirea mâncărurilor cu ajutorul foliei de aluminiu poate fi un adevprat pericol pentru sănătate. Acest obicei te poate intoxica și, în timp, poate declanșa diferite simptome și afecțiuni grave.

Adesea, folia de aluminiu este folosită pentru a găti alimentele la cuptor sau grătar. Totuși, în timpul încălzirii, aluminiul se poate descompune în particule care se vor depozita în organism.

Folia de aluminiu, toxică

Pericolul reprezintă, de fapt, încălzirea și scurgerea unor părți din folia de aluminiu pe alimente. Acest lucru ne poate pune, în timp, sănătatea în pericol, notează Click! pentru Femei.

Cu atât mai mult, specialiștii au decoperit concentraţii mari de aluminiu în ţesutul cerebral al pacienţilor cu boala Alzheimer, iar studiile au arătat că un nivel crescut de aluminiu poate fi dăunător pentru pacienţii cu boli osoase sau cu probleme de rinichi, precum insuficiența renală.

Este folia de aluminiu periculoasă mereu?

Acest lucru depinde de temperatura folosită la gătit, dar şi de alimentele pe care vrem să le preparăm, deoarece există mai mulţi factori care pot să duce la infiltrarea aluminiului în alimente.

Unul dintre ei este temperatura ridicată. Atunci când gătești alimentele la temperaturi foarte ridicate, folia de aluminiu se descompune mai ușor și poate intra în alimentele pregătite.

Un alt factor este aciditatea alimentelor. Dacă alegi să găteşti alimente acide, precum roşii sau marinate pe bază de oţet, acidul poate descompune folia de aluminiu şi acest lucru poate fi dăunător, adaugă sursa citată.

Cum te protejezi de intoxicația cu aluminiu?

Dacă gătești rar în acest mod, ești în siguranță. Totuși, nu este recomandat să gătești astfel zilnic. Dacă preferi, totuși, să gătești la cuptor, poți alege hârtia de pergament sau pungile speciale pentru gătit anumite alimente, precum cartofii.

Recent Posts

Obiceiul de Paște pe care toată lumea l-a uitat. Ce trebuie neapărat să faci

Sărbatorile pascale înseamnă tradiție , bucurie și reunire în toate culturile creștine. Aceste sărbători celebrează…

3 minute ago

Medic român, sfaturi pentru o masă de Paște reușită. Atenție la ouă și drob

Medic român, sfaturi pentru o masă de Paște reușită. Sărbătorile Pascale se numără printre cele…

33 de minute ago

Tradițiile ne pot îmbolnăvi. De ce să NU consumăm ouăle vopsite care s-au spart în timpul fierberii

Daca ouăle vopsite de paste s-au spart în timpul fierberii, nu exista un risc major…

o oră ago

Ce nu ai voie să faci în Duminica Paștelui. Ține neapărat cont de aceste tradiții

Ce NU ai voie să faci în prima zi de Paște 2024. Creștinii ortodocși respectă…

2 ore ago

Horoscop 5 mai. Află ce se întâmplă cu zodia ta în ziua de Paște: Este bine să ai garda ridicată

Horoscop 5 mai. Află ce se întâmplă cu zodia ta în ziua de Paște. Nativii…

2 ore ago

Beneficiile rugăciunii în ziua de Paște. Uite care este cea mai puternică rugă

Cea mai puternică rugăciune pe care să o rosteşti în ziua de Paşte. Ajută la…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancerul hepatic