vineri, mai 27, 2022

Bucătăria ar trebui sa fie una dintre cele mai sigure spații din casă. Până la urmă, aici preparăm mâncarea și este necesar să luăm cele mai importante măsuri de siguranță.

Din nefericire, pericolul nu este mereu despre lipsa igienei sau prepararea necorespunzătoare a alimentelor. Un anumit obicei poate fi foarte dăunător, mai ales dacă este făcut constant.

Pregătirea mâncărurilor cu ajutorul foliei de aluminiu poate fi un adevprat pericol pentru sănătate. Acest obicei te poate intoxica și, în timp, poate declanșa diferite simptome și afecțiuni grave.

Te-ar mai interesa: 27 mai, Sfântul Ioan Rusul. Rugăciunea extrem de p...

Adesea, folia de aluminiu este folosită pentru a găti alimentele la cuptor sau grătar. Totuși, în timpul încălzirii, aluminiul se poate descompune în particule care se vor depozita în organism.

Folia de aluminiu, toxică

Pericolul reprezintă, de fapt, încălzirea și scurgerea unor părți din folia de aluminiu pe alimente. Acest lucru ne poate pune, în timp, sănătatea în pericol, notează Click! pentru Femei.

Cu atât mai mult, specialiștii au decoperit concentraţii mari de aluminiu în ţesutul cerebral al pacienţilor cu boala Alzheimer, iar studiile au arătat că un nivel crescut de aluminiu poate fi dăunător pentru pacienţii cu boli osoase sau cu probleme de rinichi, precum insuficiența renală.

Te-ar mai interesa: Dan Negru, critici dure dup moartea unei mari pers...

Este folia de aluminiu periculoasă mereu?

Acest lucru depinde de temperatura folosită la gătit, dar şi de alimentele pe care vrem să le preparăm, deoarece există mai mulţi factori care pot să duce la infiltrarea aluminiului în alimente.

Unul dintre ei este temperatura ridicată. Atunci când gătești alimentele la temperaturi foarte ridicate, folia de aluminiu se descompune mai ușor și poate intra în alimentele pregătite.

Un alt factor este aciditatea alimentelor. Dacă alegi să găteşti alimente acide, precum roşii sau marinate pe bază de oţet, acidul poate descompune folia de aluminiu şi acest lucru poate fi dăunător, adaugă sursa citată.

Te-ar mai interesa: De ce unii oameni nu pot râgâi? Poate fi tratată a...

Cum te protejezi de intoxicația cu aluminiu?

Dacă gătești rar în acest mod, ești în siguranță. Totuși, nu este recomandat să gătești astfel zilnic. Dacă preferi, totuși, să gătești la cuptor, poți alege hârtia de pergament sau pungile speciale pentru gătit anumite alimente, precum cartofii.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private