Sari la conținut

Obiceiuri nebănuite care îți răpesc energia

Oboseala nu poate fi pusă mereu pe seama faptului că nu dormim suficient. Obiceiurile trecute cu vederea, de peste zi, ne pot răpi de asemenea energie prețioasă.

A sări peste o oră de sport sub pretextul că suntem deja obosiți este cel mai rău lucru pe care-l putem face, arată un studiu al Universității din Georgia. Chiar și 20 de minute pe zi de mers rapid ne dau un tonus mai bun.

Consumul de fier este esențial pentru sănătate, iar un nivel scăzut al acestuia ne face să fim slăbiți, iritabili și neatenți. Pentru a preveni apariția anemiei este bine să consumăm frunze verzi, dar și carne roșie, ouă cu gălbenuș, nuci și fasole pe care să le combinăm cu alimente bogate în vitamina C.

Grijile nefondate își pun și ele amprenta asupra energiei noastre. Anxietatea este, pur și simplu, un vampir energetic, care poate fi pus pe fugă cu ajutorul meditației.

Cei care nu știu să refuze un angajament se expun riscului de a fi mereu obosiți, la fel și persoanele dezorganizate care au mereu biroul plin de hârtii. Cercetătorii Universității Princeton spun că un obicei atât de simplu precum aranjarea lucrurilor de pe birou ne poate face să ne simțim mai bine dispuși.

Un pahar de vin înainte de culcare sună îmbietor, însă a doua zi s-ar putea să-l regretați. Deși are efect de sedativ, vinul interferează cu ciclul natural al somnului, astfel că veți dormi prost și veți fi mai obosit la trezire.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel