Traditiile romanesti sunt dintre cele mai complexe atunci cand vine vorba despre trecerea in noul an. Si mai toate fac referire la ce anume trebuie sa facem pentru a avea un an nou plin de belsug si de sanatate.
Astfel, potrivit datinei din strabuni, se presupune ca pe data de 31 decembrie se petrec o serie de evenimente prevestitoare pentru noul an. De exemplu, vremea din acea zi prezice gradul de rod al anului ce va sa vie. Asadar, daca este senin, anul va fi secetos, daca este innorat, anul va fi ploios iar daca este luna plina anul va fi bogat in recolte.
Cat despre bucatele care trebuie puse pe masa in noaptea dintre ani, este important potrivit datinei sa avem carne de porc pentru ca acest animal este considerat de neoprit, carne de peste pentru ca este un animal vioi insa este interzisa carnea de pui, pentru ca acesta din urma scurma inapoi si acest lucru presupune o stagnare in problemele anului precedent.
Continuarea pe lyla.ro.
76% dintre români doresc că fumătorii adulți ar trebui să primească informații despre produsele fără…
Atenție! Medicii de familie, greu de găsit în urmatoarele zile, cât ține minivacanța de 1…
Marcel Ciolacu, despre plata PENSIILOR: „Suntem în grafic astfel încât toate pensiile să fie achitate...”…
Pierderea rapidă în greutate până la vară - posibilă cu ajutorul unor trucuri ușoare. Nutriționistul…
În 1977, actorul britanic Robert Powell a fost distribuit în rolul lui Iisus în filmul…
Guvernul dorește să introducă în România salariul minim european. Oficialii au promis creșterea salariilor pentru…