Sari la conținut

Obiceiurile care te predispun la afecțiunile cardiovasculare. Cum îți schimbi stilul de viață?

infarct

Un stil de viață sănătos depinde de 3 elemente: alimentația, odihna și mișcarea corpului. Cu toate că alimentația pare să fie cel mai important factor care ne determină sănătatea generală, odihna și efectuarea exercițiilor fizice contibuie la menținerea funcțiilor organismului în aceeași măsură. Având un stil de viață sănătos poți evita multe boli grave, precum afecțiunile cardiovasculare. Acestea se află printre principalele cauze de deces din lume.

Afecțiunile cardiovasculare sunt influențate în mod direct de stilul de viață pe care îl adoptăm și deprinderile de zi cu zi. Alimentația nesănătoasă și lipsa de mișcare pot determina apariția bolilor cardiovasculare și a complicațiilor pe care acestea le implică. Ce trebuie să faci pentru a preveni aceste afecțiuni și ce ar trebui să schimbi în rutina de zi cu zi?

„17,3 milioane de oameni pe an sunt declaraţi ca fiind cu boli cardiovasculare, noi introduşi în sistem. Cam 31% din decesele înregistrate anual la nivel mondial se datorează bolilor cardiovasculare. De aceea scopul nostru este realmente foarte nobil dar şi foarte greu de atins în acelaşi timp.

Există intenţii către rezolvarea problemelor impuse de către factorii de risc şi dacă ne uităm în jur vedem în viaţa de toate zilele că încă sunt foarte mulţi oameni care fumează, că modul de alimentaţie este încă deficitar.

Că nu ştim foarte bine să nu alegem ce să mâncăm; de aici şi consumul exagerat de sare şi de dulciuri. Că nu suntem foarte dornici să facem sport şi că luăm în greutate. Ceea ce sunt nişte triggeri pentru boala cardiovasculară care se poate instala oricând”, explică Dr. Rodica Niculescu, șeful Departamentului de Cardiologie Intervențională de la Spitalul Clinic Sanador, în exclusivitate pentru Dc News.

De asemenea, Dr. Rodica Niculescu a precizat că pierderea în greutate poate fi un factor esențial în evitarea afecțiunilor cardiovasculare. Obezitatea, tot mai frecventă în ultimii ani, predispune organismul la aceste boli cauzând, în special, hipertensiune.

Andrada Lăcătuș

Andrada Lacatus studiaza actoria, colaboratoare la Teatrul Maior Gheorghe Pastia si indrageste jurnalismul. Acst lucru a facut ca in anul 2020 sa se alature ca redactor echipei editoriale a Doctorului zilei

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel