luni, septembrie 26, 2022

Obiceiurile proaste ne distrug calitatea vieții. Mulți dintre noi ignorăm micile abateri de la regulile simple și ne distrugem sănătatea. Pentru a avea o viață cât mai sănătoasă, specialiștii ne recomandă să scăpăm de obiceiurile negative care ți-ar putea pune în pericol sănătate.

Ce schimbări să faci pentru un stil de viață sănătos?

În timp ce la unele dintre aceste obiceiuri este foarte dificil să renunți, pe altele le poți înlocui cu ușurință. Conform medicului specialist Dr. Hector Perez există câteva obiceiuri pozitive care îi pot schimba rapid stilul de viață haotic într-unul sănătos. Acesta a oferit mai multe sfaturi utile pe care le-a detaliat în Britanic Journal alături de alți medici specialiști.

Te-ar mai interesa: Preotul Visarion Alexa ar putea ajunge după gratii...

Micul dejun, o masă extrem de importantă

alimente pentru energie dimineața

Micul dejun este cea mai importantă masă din zi. Sigur și tu ai auzit că este foarte important să nu sari peste prima masă a zilei. Există un sâmbure de adevăr în spatele acestei zicale.

Specialiștii spun că dacă sari peste micul dejun te vei simți mult mai obosită și vei avea tendința să mănânci mai mult pe parcursul zilei. Desigur, la fel de important este și ceea ce alegi să consumi la micul dejun. Uite câteva alimente recomandate pentru micul dejun dacă îți dorești să ai o viață sănătoasă.

Obiceiurile proaste ne distrug. Ce schimbări să faci pentru un stil de viață sănătos

Nu ignora somnul de calitate
În timpul somnului corpul tău își reface puterea. Dr. Perez a vorbit în lucrarea sa despre importanța somnului odihnitor pentru o viață sănătoasă. Atunci când nu dormi suficient, corpul tău nu are suficient timp să se recupereze după activitățile din timpul zilei.

Te-ar mai interesa: Extract cu puteri magice. Mihaela Bilic: Încetineș...

Acest lucru poate duce la o mulțime de probleme de sănătate. De altfel, unele studii pun că lipsa somnului poate să grăbească procesul de apariție al demenței. Specialiștii recomandă un minimum de opt ore de somn în fiecare zi.

Exclude mâncarea procesată

Mâncarea procesată rămâne dușmanul numărul unu al unui stil de viață sănătos. Aceasta este bogată în sare și grăsimi și poate conduce la apariția problemelor de sănătate Printre acestea cele mai des întâlnite sunt diabetul de tip 2, obezitatea sau chiar apariția bolilor de inimă sau renale. Mâncarea procesată este săracă în nutrienți, dar bogată în calorii.

Te-ar mai interesa: Ce se va întâmpla cu școlile în această iarnă: Se ...

Aceasta îți va satisface pofta de mâncare pe termen scurt și te va face să iei câteva kilograme în plus. Desigur, consumată cu moderație, mâncarea procesată nu va avea un impact la fel de mare asupra ta ca asupra unei persoane ce o consumă zilnic. Cu toate acestea, nutriționiștii recomandă să eviți pe cât posibil mâncarea procesată și să-ți pregătești mese delicioase și sănătoase.

Te-ar mai interesa: Respirația care miroase a ou putred poate ascunde ...

Consumă lichide
Hidratarea este un aspect foarte important când vine vorba de a avea un stil de viață sănătos. Consumul de lichide este esențial pentru ca organismul tău să funcționeze în parametrii normali. Specialiștii recomandă consumul de apă sau ceaiuri care să nu conțină foarte mulți îndulcitori.

Când vine vorba de sucuri, ei bine acestea sunt de multe ori bogate în zahăr și arome artificiale. Unele studii spun că anumite băuturi pot produce inflamația în corp.

Te-ar mai interesa: SCHIMBARE TOTALĂ! Mesajul Anamariei Prodan pentru ...

Corpul uman este compus dintr-o concentrație de aproximativ 60 % apă. Prin urmare apa rămâne principala sursă de hidratare pentru o viață sănătoasă și echilibrată.

Nu doar dieta, fă SPORT

sport

Nu doar dieta este importantă când vine vorba de un stil de viață sănătos. Pentru a avea un stil de viață sănătos este important să ai un cumul de factori precum somnul, alimentația și sportul. Exercițiile fizice nu trebuie să lipsească din viața ta dacă îți dorești să ai parte de o viață sănătoasă și lungă.

Nu trebuie să alergi la maraton pentru a-ți pune corpul în mișcare și pentru a scădea riscul de apariție a bolilor. Chiar și simplul mers pe jos poate avea un impact pozitiv asupra siluetei și organismului tău.

Mergi la medic pentru controlul de rutină

Ultimul, dar nu cel din urmă obicei sănătos vorbește despre vizita anuală la medic. Analizele de rutină nu trebuie să lipsească din lista ta de obiceiuri pentru un stil de viață sănătos. Fie că este vorba de un costul general sau unul amănunțit el trebuie să aibă loc.

Este important să mergi la doctor pentru controlul de rutină. El te poate ajuta să-ți dai seama dacă s-au produs schimbări în organismul tău și dacă starea ta de sănătate este una bună, conform catine.ro.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private