miercuri, septembrie 28, 2022

Oboseala cronica. Oboseala este o stare fizica si mentala. Conform specialiștilor, este caracterizată prin lipsa de energie si motivatie, perceputa ca o stare generala de slabiciune.  Ea poate fi cauzata dedoi factori: efort fizic sau intelectual intens.

Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a explicat, în emisiunea Adevăruri ascunse de la Antena 3, care sunt cauzele psihice ale oboselii cronice şi cum leputem combate.

Te-ar mai interesa: A apărut toată filmarea cu bătaia dintre Anamaria ...

Când avem o stare de acest gen, dăm vina pe astenie, fie ea de primăvară, de toamnă, deşi ar trebui să facem măcar un control la hormonii tiroidieni şi la hemoglobină.

Când avem anemii, ne poate lua o formă de astenie de acest gen, că simţim slăbiciune, furnicături, care sunt cumva egale cu depresia. Pentru că este o combinaţie şi simptomatologia este aceeaşi: tiroida, palpitaţii, nervozitate, stări de agitaţie, sufocare, intrare în panică, anxietate, insomnii.

Ea poate da şi aceste simptome. Sunt la fel şi la depresie, şi la astenie. Şi te pot induce în eroare şi e bine să faci acest control pentru a vedea de unde vin aceste stări pe care le ai.

Te-ar mai interesa: Condimentul care luptă cu infecții grave: Clostrid...

De multe ori, despresia stă ascunsă în spatele acestor simptome. Există lucruri pe care le putem face ca să scăpăm de oboseala cronică.


Suprimarea emoţiilor, cauză a oboselii cronice

De fiecare dată când noi vrem să nu observe cineva că suntem bucuroşi, nu ne exteriorizăm. Nu plângem, nu urlăm, nu ţipăm, nu trântim. Toată această suprimare a emoţiilor înseamnă că ne trădăm pe noi înşine.

Iar consumul de energie este foarte mare. De obicei, se spune că răbdarea nu întotdeauna este o virtute. Părintele Cleopa spunea tot timpul: răbdare, răbdare, răbdare. Dar nu întotdeauna este o virtute.

Te-ar mai interesa: Bei cafeaua fierbinte? Ai grijă, iată care sunt ri...

Pentru că nu poţi să tolerezi până la nesfârşit. Când ajungi să faci asta, nu vei ajunge nicăieri practic. Ori viaţa ta se duce, ori răbdarea are o limită. Nu e obligatoriu, de fiecare dată, să răbdăm.

Emoţiilor nu trebuie suprimate, ci recunoscute. Şi trebuie să le trăim. Aici vorbim şi despre durere, despre tristeţe, despre trădare. Sunt foarte mulţi oameni care se uită la ştirile care vin şi sunt negative şi transmit anumite stări negative. Toată această emoţie negativă e cea care te lasă fără speranţă.

Te-ar mai interesa: Ultima modă în materie de slăbit. Fără alimente in...

Excesul de informaţii inutile pe care creierul nostru îl percepe şi procesează mult mai intens. Ele sunt în fiecare zi şi creierul nostru nu le poate digera până la capăt. Şi intrăm într-o stare de oboseală, parcă nu ai avea motive, dar te simţi totuşu într-o stare de oboseală.

Unii oameni nu se mai uită sub nicio formă la televizor şi refuză să mai afle astfel de informaţii şi e o variantă bună pentru a nu-ţi încărca creierul cu astfel de informaţii inutile.

Te-ar mai interesa: Mihaela Bilic: ”Acesta este cel mai important fact...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private