luni, septembrie 26, 2022

În mod normal, organismul nostru se confruntă cu o multitudine de schimbări atunci când vine toamna. Corpul nostru trebuie să se adapteze la noile condiții, la temperatură și la noile cantități necesare de energie. De asemenea, sistemul imunitar poatre fi afectat de aceste schimbări, lăsând corpul vulnerabil în fața agenților patogeni. 

Pentru e evita aceste riscuri este important să știi cum să îți îngrijești cât mai bine organismul în acest anotimp.

Te-ar mai interesa: Tensiunea arterială. Numerele la care trebuie să f...

Toate aceste schimbări pot obosi corpul, făcându-ne să ne simțim mai slăbiți și mai vulnerabili.

Iată ce trebuie să știi despre oboseala de toamnă și cum o poți combate.

Cum combați oboseala de toamnă?

Patricia Rusu, nutriționist, dezvăluie pe o rețea de socializare ceea ce trebuie să știi despre oboseala de toamnă și cum poate fi ameliorată cu ajutorul unor obiceiuri simple.

„Toamna este un anotimp al contrastelor și al schimbărilor, atât pentru natură, cât și pentru noi – o relație de interdependență. Așadar, toamna, ca oricare anotimp, oferă numeroase beneficii, dar și ”capcane” cărora trebuie să fim pregătiți să le facem față.

Te-ar mai interesa: Bolile de inimă: Factorul de risc „mai puter...

Schimbări fiziologice în organism

Organismul nostru are nevoie să-și echilibreze temperatura corporală.
Dereglarea hormonală și absorbția vitaminelor/mineralelor în organism.
Datorită faptului că organismul nostru nu mai asimilează atât de eficient nutrienții, mai ales dacă nu ne alimentăm potrivit și nu suplimentăm unde este cazul, energia scade, iar oboseala își face simțită prezența.

Te-ar mai interesa: Vestea pe care credincioșii trebuie să o afle! Mân...

Una dintre deficiențele cu care se confruntă 99% din populație este MAGNEZIUL – iar acesta este responsabil pentru:

  • funcționarea creierului
  • funcționarea inimii
  • funcția metabolică

Este unul dintre cei mai importanți nutrienți, însăm stresul, epuizarea, lipsa de odihnă îl epuizează și îți dezechilibrează organismul.

astenia de toamnă

Modificări ale dispoziției

Scăderea energiei datorate modificărilor fiziologice la trecerea înspre anotimpul rece poate aduce și stări emoționale distincte, mai ales în contextul global actual, guvernat de frici, viruși, inconsistența informațiilor cu privire la viitor – ceea ce duce adesea la anxietate, depresie, letargie.

Te-ar mai interesa: Horoscop Cristina Demetrescu, octombrie: Tensiuni ...

Frigul

O dată ce valorile de pe termometru scad devenim mai statici. Nu mai punem sângele în mișcare, nu mai ieșim atât de des afară să ne plimbăm, să alergăm. Iar acest lucru duce inevitabil la lipsa de chef de muncă, lipsa energiei, pofte mai intensificate la diferite alimente etc”, scrie Patricia Rusu, nutriționist.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private