Sari la conținut

Ochi uscați: Superalimentul care ajuta la reducerea iritațiilor

ochi uscați
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
alimente benefice pentru ochi

Ochi uscați. Dacă medicamentele nu sunt suficiente pentru a ameliora iritația ochilor, trebuie să-ți schimbi dieta. Vezi care este superalimentul care ajuta la reducerea iritațiilor.

Cel mai surprinzător lucru este că ochiul uscat afectează unul din 10 persoane trecute de 40 de ani, potrivit Europa Press.

Potrivit Academia Americană de Oftalmologie, consumul de omega-3 a dat rezultate pozitive în rândul pacienților care suferă de ochi uscați . Putem găsi această substanță în  somon, sardine, hering, ton și ficat de cod.

Alte alternative sunt capsulele concentrate sau uleiul clasic de pește:  ulei de pește pentru a reduce iritația ochilor.
Potrivit dr. Stephanie Marioneaux , purtător de cuvânt al Academiei Americane de Oftalmologie , Omega-3 prezent în acest ulei ne ajută să reducem inflamația. În plus, ne ajută să reducem creșterea vaselor de sânge anormale și a altor boli ale retinei.

Cantitatea pe care ar trebui să o consumați va depinde de vârsta, totuși, vă recomandăm să vă consultați cu medicul primar pentru a consuma cantitatea corectă.

Care este cel mai bun tratament pentru ochiul uscat?
Potrivit dr. Marioneaux, ochiul uscat este o afecțiune complexă și, din păcate, nu există nici un tratament . Cu toate acestea, trebuie să „tratăm inflamația pentru a îmbunătăți unele dintre simptome”.

În ceea ce privește opțiunile farmacologice, putem aplica picături, lacrimi artificiale sau unguente.

Alimente vă ajută să vă îmbunătățiți vederea în mod natural

leguma benefica pentru sanatatea ochilor
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Morcovul are un compus numit Betacaroten, care odată consumat, este transformat în vitamina A. Acest lucru ajută la o vedere mai bună pe timp de noapte la animale, ceva mai puțin la oameni, dar în ceea ce privește noi, cel mai interesant lucru este că acest lucru ne ajută să combatem aspectul. a cataractei pe măsură ce îmbătrânim.

Citrice: Consumul de citrice ajută la menținerea sănătoasă a vaselor de sânge din ochi. De asemenea, sunt bune pentru prevenirea deteriorării maculare și pentru a reduce riscul de a dezvolta cataracte.

Nuci: Contribuția lor de vitamina E și B ajută la prevenirea viitoarelor leziuni celulare, iar prin deteriorarea celulelor mă refer la cataractă, de exemplu.

Produse lactate: Produse precum laptele sau brânza ajută la menținerea sănătății corecte a conjunctivei oculare.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.