sâmbătă, mai 28, 2022

Ochii sunt responsabili pentru analiza informațiilor din exterior. Peste 70% din informații sunt percepute cu simțul văzului, însă ochii pot oferi multe detalii și despre starea ta de sănătate.

Ei pot dezvălui vârsta biologică, anumite afecțiuni grave și tulburări la nivelul întregului organism. Atât aspectul ochilor cât și modul în care simți că sunt (spre exemplu, uscați) pot detetermina multe despre starea de sănătate generală a organismului.

Te-ar mai interesa: Persoanele care vor refuza să își facă aceste anal...

Ce dezvăluie ochii despre starea ta de sănătate

Ochii uscați pot fi un simptom al poliartritei reumatoide, notează CNN.

De asemenea, privind cu atenție ochii poți afla dacă ai niveluri normale de colesterol. Nivelurile ridicate de colesterol pot determina formarea unui inel alb, gri sau albastru în jurul părții colorate a ochiului, numită iris.

Un inel auriu-cupru care înconjoară irisul este un semn cheie al bolii Wilson, o tulburare genetică rară. Aceasta care face ca elemente precum cuprul să se acumuleze în creier, ficat și alte organe, otrăvind încet organismul.

Controlul de rutină, esențial pentru depistarea unor afecțiuni

Leziunile vaselor de sânge din spatele ochiului, numită retină, pot fi semne precoce ale leziunilor nervoase din cauza diabetului, hipertensiunii arteriale, bolilor coronariene, chiar și cancerului, precum și glaucomului și alte probleme legate de vârstă și degenerescența maculară.

Te-ar mai interesa: Ziua Mondială de Luptă Împotriva Cancerelor de Sân...

Controlul anual este, astfel esențial pentru a depista anumite afecțiuni. Medicul dilată ochii pentru a cerceta ochii în profunzime.

Vârsta biologică poate fi determinată de ochi

Un nou studiu, publicat în British Journal of Ophthalmology, despre care cercetătorii spun că este primul de acest gen, spune că retina poate fi, de asemenea, capabilă să ne ofere o modalitate ușoară, neinvazivă de a determina vârsta biologică adevărată a corpului nostru, care poate sau nu oglindi vârsta noastră cronologică.

Te-ar mai interesa: Liviu Dragnea e o poveste uitată! Irina l-a înlocu...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private