marți, octombrie 26, 2021

Analizele medicale sunt necesare atunci când copiii sunt foarte mici deoarece sistemul lor imunitar este în schimbare, iar în lipsa anticorpilor, bolile se transmit rapid în colectivitate şi afectează viaţa

copiilor, dar şi a rudelor (părinţi, bunici).

Cele mai frecvente analize medicale necesare pentru înscrierea în colectivitate sunt:

● Examen coproparazitologic microscopic – pentru identificarea paraziţilor intestinali (giardia, oxiuri, limbrici, taenia).

● Exudat faringian şi nazal – pentru identificarea bacteriilor (meningococ, pneumococ, streptococ, stafilococ auriu) de la nivelul căilor respiratorii responsabile pentru meningite, amigdalite, otite, pneumonii, etc. Dacă este cazul, se impune antibiograma pentru culturi pozitive.

● Coprocultură (inclusiv antibiograma) –

pentru identificarea bacteriilor patogene din materiile fecale.

Pentru cei ce revin în colectivitate este nevoie de avizul epidemiologic întocmit de medicul de familie pe baza analizelor medicale, ce va atesta existenţa sau lipsa unei boli contagioase.

Deşi analizele medicale (cu excepţia exudatului nazal) pot fi efectuate gratuit cu bilet de trimitere de la medicul de familie, ele sunt considerate analize la cerere, iar în absenţa unei suspiciuni de boală doctorul nu poate întocmi biletul de trimitere, astfel preţul analizelor va fi suportat integral de către părinţi.

Economii cu oferta

specială de la Gral Medical

Pentru acurateţea rezultatelor este indicat să apelaţi la un laborator performant care prezintă cazuistică pentru majoritatea analizelor de laborator. Preţurile analizelor necesare înscrierii în colectivitate, oferite de laboratoarele private, variază în medie de la 80 lei până la 150 lei.

Promoţional, centrele Gral Medical oferă un pachet medical la doar 49 de lei, valabil în perioada 01-30 septembrie 2013. Oferta este valabilă în: Bucureşti, Ploieşti, Focşani, Piteşti, Vâlcea, Craiova şi Sibiu. Progrămări şi detalii suplimentare puteţi obţine direct la

call center *GRAL(*4725) / 021-323.00.00 sau online pe www.gralmedical.ro.

Ultimele stiri