Sari la conținut

Olanda a redus la jumătate cazurile de Covid-19. Iată noile reglementări care au inhibat răspândirea rapidă a virusului

După o serie de noi reglementări privind răspândirea virusului SARS-CoV-2, Olanda a raportat o scădere bruscă a numărului de infectări. Iată cum a intervenit guvernul pentru a minimiza efectele pandemiei.

Conform RADOR, Olanda a raportat o diminuare bruscă a numărului de cazuri Covid-19 după noile măsuri luate de guvern, care prevăd reducerea socializării. De asemenea, guvernul a întocmit o serie de recomandări populației despre metodele eficiente de a se proteja împotriva contractării virusului.

Drept urmare, rata de infectare la suta de mii de locuitori a scăzut semnificativ, valorile situându-se la mai puțin de jumătate față de maxima la care s-a ajuns în timpul pandemiei. Potrivit Institutului Național pentru Sănătate Publică, apogeul numărului de cazuri Covid-19 a fost atins pe 30 octombrie, cu aproximativ 11.100 de infectați în 24 de ore. Rata de infectare era de 63,7 la suta de mii de locuitori.

Astfel, într-o încercare de a opri răspândirea rapidă a virusului, guvernul a făcut apel la populație pe 13 octombrie, indicând noile reglementări. Acestea includ obligativitatea măștii în spațiile publice închise și în mijloacele de transport în comun, pentru persoanele de peste 13 ani. De asemenea, s-a impus închiderea restaurantelor, cafenelelor și barurilor. În privința vizitelor de acasă, acestea nu sunt permise pentru mai mult de două persoane.

Comercializarea și consumul de alcool vor fi interzise, în public, după ora 20:00. Cu toate acestea, școlile și sălile de fitness rămân încă deschise. Călătoriile nu sunt restricționate, însă se recomandă a fi evitate, dacă nu sunt esențiale. Carantina, de 10 zile, este obligatorie la întoarcerea dintr-o țară cu risc epidemiologic.

Noile reglementări privind răspândirea de coronavirus vor fi în vigoare până pe 19 noiembrie. După această perioadă, în funcție de rezultate, guvernul va reveni cu noi recomandări.

Andrada Lăcătuș

Andrada Lacatus studiaza actoria, colaboratoare la Teatrul Maior Gheorghe Pastia si indrageste jurnalismul. Acst lucru a facut ca in anul 2020 sa se alature ca redactor echipei editoriale a Doctorului zilei

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel