Sari la conținut

Medicul care a prezis în 2017 pandemia de COVID-19 face noi preziceri: un nou dezastru

medicul

Din cuprinsul articolului

Medicul Michael Osterholm, directorul Centrului de Cercetare și Politică a Bolilor Infecțioase de la Universitatea din Minnesota, a declarat că „următoarele șase până la 12 săptămâni vor fi cele mai întunecate dintre întreaga pandemie”.

Michael Osterholm a prezis pandemia de COVID-19 în 2017, în cartea sa „The most lethal threat”. Acesta a avertizat încă de pe atunci că un nou virus se va răspândi şi va cauza o pandemie similară celei din 1918 în urma cărei au pierit între 50 și 100 de milioane de oameni la nivel global.

Ce precize medicul infecționist?

Expertul din SUA în domeniul bolilor infecțioase a avertizat duminică că următoarele trei luni ar putea fi „cele mai întunecate dintre întreaga pandemie”, citând ceea ce el a descris drept „o problemă majoră” legată de COVID-19.

Osterholm a declarat pentru gazda „Meet the Press”, Chuck Todd, că, în ciuda unor progrese, „vaccinurile nu vor deveni disponibile într-un mod semnificativ decât la începutul până la al treilea trimestru al anului viitor”.

„Și chiar și până atunci, jumătate din populația SUA, în acest moment, este sceptică în ceea ce privește chiar administrarea vaccinului”, a spus Osterholm. „Deci, ceea ce avem acum este o problemă majoră în comunicare.”

Osterholm este doar unul dintre numeroșii epidemiologi care de luni de zile au avertizat că pandemia COVID-19 se va agrava în lunile de toamnă și iarnă.

Epidemologul a declarat că dacă acum avem cifre record care depășesc ordinul zecilor de mii să ne așteptăm ca în perioada sărbătorilor de iarnă să explodeze numărul de persoane infectate.

Datele actualizate arată că pandemia de coronavirus a afectat până acum 50 de milioane de oameni. 28 de milioane s-au vindetcat şi un milion de persoane au decedat, iar trendul este unul în creștere.

În ceea ce privește România, suntem pe locul 13 din Europa la numărul de persoane infectate cu covid-19.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel