Sari la conținut

Mihaela Bilic: Aceasta este cea mai accesibilă și eficientă formă de Omega 3. Oricine poate mânca sănătos, dacă are informația corectă

Omega 3 fac parte dintr-un grup de nutrienţi denumiţi lipide. Aceste grăsimi sunt esenţiale într-o dietă echilibrată. Ele ajută organismul să producă celule şi asigură buna funcţionare a sistemului nervos.

Lipidele sunt, de asemenea cele mai importante surse de energie ale organismului şi sunt împărţite în 3 grupuri:saturate, monosaturate şi polinesaturate.

Acizii graşi Omega 3 sunt importanţi pentru funcţionarea creierului, dezvoltarea şi creşterea normală a organismului. Ne pot feri de unele boli de inimă, de infarct, Alzheimer şi chiar de cancer, scad nivelul colesterolului rău şi al trigliceridelor, dau elasticitate vaselor de sânge.

Peștele este una dintre cele mai bune surse de Omega 3, însă de multe ori oamenii renunță la a mânca pește din cauza prețurilor. Însă conserva de sardine este o variantă bună, recomandată chiar de medicul nutriționist Mihaela Bilic.

Este mult mai important pentru sănătatea și echilibrul nostru nutrițional să mâncăm pește de măcar 2 ori/săptămână, decât să așteptăm/căutăm bucata de pește ideală. Și dacă tot vorbim de lucruri practice, țineți cont că o banală conservă de sardine este cea mai eficientă sursă de Omega 3, proteine complete, calciu și fier la un loc.

Sardina este un pește mic care nu este crescut intensiv și nu are risc de contaminare cu metale grele; se hrănește cu plancton și concentrează în grăsimea ei cea mai mare cantitate de Omega 3. În conservă peștele este bine fiert, deci se poate mânca cu tot cu oase- o sursă de calciu cu bioeficiență crescută; dacă alegeți varianta în sos tomat, fierul hemic din carnea de pește se va absorbi mai mult și mai ușor.

Nu mai pierdeți timpul încercând să găsiți varianta de pește perfectă, conserva de sardine există pe raftul oricărui magazin la un preț accesibil. Oricine poate mânca sănătos, dacă are informația corectă, conchide Mihaela Bilic pe pagina sa oficială de Instagram.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.