sâmbătă, iunie 25, 2022

Noile cazuri de COVID-19 în Marea Britanie au atins un nivel record pentru a doua zi consecutivă, joi. Directorul medical al Angliei a avertizat că internările zilnice la spital ar putea atinge noi vârfuri din cauza variantei de coronavirus Omicron, care se răspândește rapid,potrivit Reuters.

Marea Britanie a raportat 88.376 de noi infecții, cel mai mare de la începutul pandemiei și cu aproximativ 10.000 de la recordul anterior stabilit miercuri.

Te-ar mai interesa: Monica Pop, după ce a fost operată de cancer pentr...

Creșterea numărului de cazuri a pus presiune asupra unui serviciu de sănătate care se luptă cu boala personalului, a declarat joi medicul-șef al Angliei, Chris Whitty.

Omicron este atât de transmisibil încât, chiar dacă se dovedește a fi mai blând decât alte variante, ar putea provoca totuși o creștere a internărilor în spital, a spus Whitty parlamentarilor.

Recordul pentru numărul de persoane internate în spital cu COVID-19 este de 4.583 stabilit în ianuarie.

„Este posibil, deoarece acest lucru va fi foarte concentrat într-o perioadă scurtă de timp, chiar dacă este mai blând, s-ar putea ajunge la un număr mai mare de internări în spital într-o singură zi”, a spus el.

Te-ar mai interesa: Ce se întâmplă cu creierul când bei vin sau țuică....

Cu toate acestea, el a spus că vaccinările ar putea reduce numărul de internați la terapie intensivă și ar putea scurta timpul petrecut în spital. Joi au fost 849 de internări.

Susan Hopkins, consilierul medical șef la Agenția de Securitate a Sănătății din Marea Britanie, a declarat că au existat 15 cazuri dovedite de Omicron în spitale, dar că numărul probabil va fi mult mai mare.

Te-ar mai interesa: Boala lui Traian Băsescu. Profesorul Ciurea: E o d...

Deși noile cazuri au fost la un nivel record conform datelor oficiale, Marea Britanie nu a avut capacitate de testare în masă în martie 2020, când pandemia a lovit pentru prima dată țara și, prin urmare, amploarea infecțiilor în acel moment nu este cunoscută.

Un medic senior de urgență a spus că spitalele, în special din Londra, se luptă să mențină nivelurile de personal din cauza numărului mare de cazuri covid.

Te-ar mai interesa: O actriță celebră șochează: „Am pierdut nouă copii...

„Chiar dacă nu observăm încă o creștere mare a numărului de spitalizări, observăm deja efectul asupra faptului că nu avem personal care să conducă schimburile în mod corespunzător și în siguranță”, a declarat Katherine Henderson la BBC Radio, consultant pentru urgențe din Londra și președinte al Colegiului Regal de Medicină de Urgență.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private