marți, august 16, 2022

Medicii pediatri avertizează că valul 4 afectează din ce în ce mai mulți copii. Varianta Delta, se pare, poate provoca forme severe de boală la tineri de toate vârstele, lucru cu care nu ne-am confruntat până în acest moment.

În valurile precedente, infectarea copiilor și dezvoltarea formelor grave erau lucruri care aveau loc foarte rar, în cazuri izolate.

În acest val, totuși, medicii avertizează că din ce în ce mai mulți tineri ajung la spital având nevoie de îngrijire medicală de specialitate.

Te-ar mai interesa: Test inovator ce permite diagnosticarea mai rapidă...

Dintre cei internați, 34 de tineri sunt la terapie intensivă.

Paturile pentru copiii cu Covid-19 sunt ocupate

O caracteristică a valului 4 al pandemiei o reprezintă îmbolnăvirea copiilor. 34 de minori sunt în prezent la terapie intensivă, anunță RRA.

Toate paturile de spital, destinate copiilor infectați cu noul coronavirus, sunt ocupate, însă în general nu sunt decât forme ușoare de boală.

Directorul Spitalului Grigore Alexandrescu din capitală, conferențiar doctor Alexandru Ulici, a atras atenția că pe măsură ce trebuie mărit numărul de paturi pentru îngrijirea copiilor cu COVID-19 se închid alte secții destinate altor boli.

Te-ar mai interesa: Diabet de tip 2: planta mai puțin cunoscută, benef...

„Noi avem posibilitatea să mai mărim numărul de paturi, problema este că în momentul în care încercăm să mai mărim ceva, din cauza circuitelor, practic, desființăm secții, pentru că nu mai putem asigura circuite atât pentru COVID, cât și pentru non-COVID.

Cred că nu sunt spitale în România pregătite pentru așa ceva, cred că nici în lume nu au fost spitale pregătite pentru așa ceva și cred că acesta a fost motivul pentru care în mai multe țări, nu doar în China, s-au construit spitale în mare grabă, exact când a început pandemia, tocmai pentru că nu puteau asigura circuitele pentru pacienți”, a declarat Dr. Alexandru Ulici.

Te-ar mai interesa: Obișnuiești să porți blugi skinny? Atenție! Pot pr...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private