joi, ianuarie 20, 2022

OMICRON-ul a luat cu asalt acum peste o treime din țări, provocând vârfuri record în cazuri în întreaga Anglia și afirmându-se ca varianta dominantă în Marea Britanie, dar și în multe alte țări. Simptomele tulpinii diferă ușor de cele ale precursorilor săi, ceea ce a ajutat cercetătorii să o caracterizeze. Un semn mai puțin cunoscut pe scalp poate apărea în urma infecției cu Omicron, potrivit noilor rapoarte.

Te-ar mai interesa: Semnele prevestitoare de infarct. Apar dacă stai î...

Valul recent de Omicron a zguduit întreaga lume, dar oamenii de știință sunt pozitivi că contramăsurile actuale vor proteja națiunea. După ce au lucrat din plin pentru a caracteriza varianta, cercetătorii au stabilit că un șir de simptome îl ajută să iasă în evidență față de predecesorii săi. În general, acestea includ transpirații nocturne, zgârieturi în gât și dureri musculare. În lunile care urmează unei infecții, totuși, cei infectați cu Omicron pot observa modificări și în părul lor.

Dovezile sunt în creștere că Omicron este mai puțin probabil să provoace boli severe, dar efectele secundare nedorite pot apărea mai departe.

Te-ar mai interesa: Ce se întâmplă cu organele genitale ale bărbaților...

Unele dintre simptomele specifice variantei includ zgârieturi în gât, dureri musculare și transpirații nocturne.

Dimpotrivă, rapoartele privind complicațiile comune asociate cu COVID-19, cum ar fi pierderea mirosului și a gustului, au devenit rare.

Dar, în evoluțiile recente, căderea părului a fost acum legată și de Omicron.

Potrivit Asociației Academiei Americane de Dermatologie, căderea părului este un simptom comun după infectarea cu COVID-19.

Te-ar mai interesa: Beneficiile neștiute ale unui produs ieftin, pe ca...

Apare atunci când mai mulți foliculi de păr intră în faza lor de „vărsare” după febră, complicația se crede a fi o apariție normală după febră.

Organismul sanitar explică: „Febra este un simptom comun al COVID-19. La câteva luni după ce au avut febră mare sau și-au revenit după o boală, mulți oameni se confruntă cu căderea părului”.

„Denumirea medicală pentru acest tip de căderea părului este efluviu telogen [care] se întâmplă atunci când mai multe fire de păr decât în mod normal intră în fazele de cădere (telogen) ale ciclului de viață de creștere a părului în același timp.

Te-ar mai interesa: Simptomele unei boli mortale. Cum știi că ai pancr...

O febră sau o boală poate forța mai multe fire de păr în faza de cădere.”

Rapoartele sugerează că pierderea părului este mai probabil să apară aproape de sfârșitul bolii cu Omicron.

Febra este un simptom comun al Omicron și este adesea însoțită de glandele umflate și dureri oculare.

Temperatura ridicată a fost de fapt considerată unul dintre cele mai importante simptome ale COVID-19 de la apariția sa.

Te-ar mai interesa: Somnifere naturale la îndemâna oricui. Îți asigură...

Este, de asemenea, unul dintre simptomele care disting virusul de răceala comună, alături de frisoane și dureri de cap.

Din fericire, Organizația Mondială a Sănătății vede din ce în ce mai multe dovezi că simptomele Omicron sunt mai blânde decât varianta anterioară.

Dar studiile de până acum au arătat că fiecare infecție cu tulpină produce cel puțin încă trei – o tendință comparabilă cu primul val al pandemiei.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Stiri Calde (citeste aici)

spitale private