Sari la conținut

„Omor din dragoste de mamă”. Motivul șocant pentru care o milionară din domeniul farmaceutic și-a ucis copilul cu un „cocktail de medicamente”

Din cuprinsul articolului

Gigi Jordan, directorul farmaceutic milionar condamnat pentru omor din culpă în moartea fiului ei de 8 ani, a fost găsită moartă în casa ei din Brooklyn, iar acum polițiștii investighează cauza ca o posibilă sinucidere, potrivit New York Post.

Cadavrul ei a fost găsit în jurul orei 12:30 vineri, în apartamentul ei din Stuyvesant Heights, potrivit unor surse – la doar câteva ore după ce judecătorul Curții Supreme a SUA, Sonia Sotomayor, a emis un ordin care era de așteptat să o trimită înapoi la închisoare pe Jordan, în vârstă de 62 de ani.

Jordan a fost acuzată că l-a hrănit forțat pe fiul ei autist, Jude Mirra, cu o doză letală de pastile în februarie 2010, într-o suită de lux de la Hotelul Peninsula.

Gigi Jordan a fost o asistentă medicală din Belgia care a devenit milionară în industria farma înainte de a sfârși tragic, chiar în prima zi a acestui an. Alături de primul ei soț, Raymond Mirra, a fost CEO al unei companii farma specializată în tratamente pentru cancer.

Potrivit Asociated Press, în perioada în care a condus compania a strâns o avere de aproximativ 40 de milioane de dolari. A investit o parte din acești bani în imobiliare și și-a mărit astfel imperiul financiar.

Mai târziu, și-a pus cariera pe planul doi, pentru a avea grijă de fiul ei autist, Jude Michael Mirra. Apoi, în 2010, Jordan a făcut ceva de neconceput.

Jordan îi trimisese mătușii ei un e-mail în care îi dezvăluia planurile sale, iar femeia a alertat poliția.

Omor din dragoste de mamă

Motivele lui Gigi Jordan pentru această crimă cutremurătoare pot fi cu greu explicate. La procesul care a început în 2014 a declarat că tatăl băiatului îl abuza sexual pe fiul său. Totodată, a spus că fostul ei soț o amenința cu moartea și se temea că, dacă ea va muri, tatăl fiului ei va primi custodia copilului. Jordan a spus apoi l-a omorât pe copil pentru a împiedica acest lucru și a justificat omorul prin „dragostea de mamă“.

Gigi Jordan a fost condamnată pentru uciderea fiului ei în 2014 și a primit 18 ani de închisoare. În 2020, Jordan a primit dreptul la un nou proces și a fost eliberată pe cauțiune din cauza unei erori de procedură din primul proces.

La sfârșitul anului 2022, Curtea Supremă i-a revocat cauțiunea, iar asta însemna că Jordan trebuia să se întoarcă la închisoare. Pe 1 ianuarie 2023, Gigi Jordan (62 de ani) a fost găsită moartă în casa ei din Brooklyn. Detalii despre moartea ei sunt momentan necunoscute, dar poliția crede că femeia s-a sinucis.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel