Sari la conținut

Elena Udrea, mesaj sfâșietor din închisoare: Suferința copiilor care plâng şi îşi roagă mamele să vină acasă măcar de Crăciun este monumentală

Elena Udrea, mesaj sfâșietor din închisoare: Suferința copiilor care plâng şi îşi roagă mamele să vină acasă măcar de Crăciun este monumentală

Fostul ministru al Turismului din 2008 execută în prezent o pedeapsă cu închisoarea de 6 ani, în dosarul Gala Bute.

Elena Udrea este cunoscută pentru mesajele transmise pe pagina de Facebook din închisoare și pentru dârzenia cu care luptă pentru drepturile copiilor de a-și vizita în condiții decente mamele încarcerate.

Elena Udrea, mesaj sfâșietor din închisoare

Recent, Udrea a transmis un mesaj despre drama pe care o trăiesc femeile care nu-și pot ține copiii în brațe nici măcar de sărbători și, totodată, a răsuns la întrebarea „De ce a furat dacă știe că are copii care vor suferi?”

 „Perioada sărbătorilor de iarna este cea mai grea din an în penitenciar, mai ales într-unul de femei în care cele mai multe sunt mame. Pare că toată tristețea din lume se adună aici. Atmosfera este ciudată, un amalgam între decorurile şi muzica prin care angajații penitenciarului încearcă să redea pe cât posibil trăirile Crăciunului şi suferința deținutelor care sunt atât de departe de familie şi mai ales de copii.

Convorbirile telefonice pe care le-am ascultat fără să vreau sub geamul camerei mele, ca şi vizitele pe care femeile le-au primit în aceste zile s-au terminat în lacrimi. Durerea mare nu este pentru tine. Ca adult îți poți gestiona într-un fel sau altul emoțiile…însă suferința copiilor care plâng şi îşi roagă mamele să vină acasă măcar de Crăciun este monumentală.

Sunt femei care au câte 4, 6 chiar şi 10 copii, şi sunt aici pentru că au furat ca să le dea de mâncare, iar acum copiii au rămas singuri cu bunici neajutorați ori cu tați complet depășiți de situație; cei mai mulți dintre ei având deja destinele frânte.

Probabil ei înşişi vor ajunge să încalce legea așa cum arată o cercetare sociologică făcută în SUA asupra copiilor ai căror mame sunt în pușcărie. Şi mai grav este faptul că în penitenciarele românești nu se întâmplă nimic care să ducă la reabilitarea acestor femei.

Să ridice piatra cine crede că nu a încălcat legea niciodată

După eliberare sunt lăsate de izbeliște de către stat şi nimeni nu le angajează tocmai pentru că au trecut prin închisoare. Deci vor sfârși prin a recidiva ca să poată să îşi întrețină copiii.

La întrebarea stupidă pe care tot am auzit-o: De ce a furat daca știa că are copii care vor suferi?..

O să dau doua răspunsuri:

  1. aproape toate mamele ar face orice pentru copiii lor;
  2. să ridice piatra cine crede că nu a încălcat legea niciodată sau că în anumite condiții nu ar încălca-o.

Așa că, in acest ocean de suferință, mi s-a părut nefiresc să vă urez, “Sărbători fericite”! Vă spun acum, cu întârziere, să aveți un an 2023 în care să vă fie bine, să fiți buni şi să faceți bine!”, este mesajul Elenei Udrea.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: