Sari la conținut

OMS a analizat varianta Omicron. Care este problema numărul 1?

OMS
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
OMS trage un nou semnal de alarmă

OMS a analizat varianta Omicron. Varianta Omicron, care în urmă cu două săptămâni era detectată în 1,6% din noile infectări cu COVID-19, la nivel global, analizate în laboratoare, reprezintă deja peste 58% din totalul noilor contagieri. Depăşind astfel Delta şi devenind dominantă la nivel mondial, a anunţat Organizația Mondială a Sănătății.

Organizația Mondială a Sănătății a analizat varianta Omicron. Care este problema numărul 1?

În Israel, spitalele pediatrice se pregătesc pentru un număr mare de internări din cauza răspândirii variantei Omicron, care îi afectează pe copiii mici, care încă nu pot fi vaccinaţi. Medicii au constatat la copiii spitalizaţi dificultăţi de respiraţie, febră şi niveluri scăzute de oxigen în sânge, iar experţii din Israel recomandă vaccinarea chiar şi pentru categoriile mici de vârstă.

Israelul intenţionează să introducă în curând vaccinarea pentru sugari

Consilierul guvernamental pentru coronavirus, Nadav Davidovich, un epidemiolog de renume, a declarat, astăzi, într-o conferinţă de presă, că Israelul intenţionează să introducă în curând vaccinarea pentru sugari. Davidovich a spus că varianta Omicron a coronavirusului are un impact mai mare la copii decât la adulţi.

OMS a analizat varianta Omicron. Copiii pot dezvolta un sindrom inflamator multisistem

Copiii pot dezvolta un sindrom inflamator multisistem, o consecinţă COVID, şi pot avea o formă de lungă durată a bolii. Acesta este motivul pentru care vaccinurile sunt importante. Directorul pentru relaţii internaţionale din Ministerul israelian al Sănătăţii, Asher Salmon, a anunţat că până în luna aprilie vor putea fi vaccinaţi bebeluşii şi sugarii.

În prezent, în Israel, vaccinurile sunt disponibile pentru toate persoanele cu vârsta începând de la cinci ani. Până în aprilie va fi posibilă extinderea vacinării la toţi copiii de peste şase luni. Pfizer efectuează studii clinice pentru a reduce vârsta permisă vaccinării.

Studiile clinice sunt în curs de desfăşurare pentru copii cu vârsta cuprinsă între şase luni şi cinci ani şi, potrivit companiei, nu au fost identificate până acum probleme legate de siguranţa vaccinării la această categorie de vârstă. Pfizer testează acum trei minidoze.

În ultimele 24 de ore, în Israel, aproape 45.000 de cazuri noi de COVID au fost confirmate, un nou record cotidian de la începutul pandemiei. S-a înregistrat o creştere de 304% în interval de o săptămână. 156.000 de persoane se află în izolare. Începând de mâine, persoanele testate pozitiv vor fi plasate în izolare doar şapte zile, în loc de zece. În următoarele săptămâni, vor fi între două şi patru milioane de persoane infectate, pe fondul răspândirii variantei Omicron a coronavirusului, potrivit RRA.

Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel