sâmbătă, septembrie 24, 2022

Organizația Mondială a Sănătății a declarat vineri că varianta omicron de Covid a fost detectată în 38 de țări, față de 23 în urmă cu două zile, datele timpurii sugerând că tulpina este mai contagioasă decât delta, potrivit CNBC.

„Observam o rată de creștere în creștere, observăm că sunt detectați un număr tot mai mare de oameni cu varianta omicroni”, a declarat Maria Van Kerkhove, responsabilul tehnic al OMS Covid-19, în timpul unei ședințe de întrebări și răspunsuri transmise în direct pe canalele de socializare ale OMS. „ Avem rapoarte ale variantei omicron din 38 de țări din toate cele șase regiuni ale OMS.”

Te-ar mai interesa: Noi stenograme explozive în cazul lui Visarion Ale...

„Există o sugestie că există o transmisibilitate crescută, ceea ce trebuie să înțelegem este dacă este mai mult sau mai puțin transmisibil în comparație cu delta”, a spus Van Kerkhove, observând că varianta delta este încă dominantă pe tot globul.

Dr. Mike Ryan, director executiv al programului de urgență medicală al OMS, a spus că „în mod clar virusul pare să se transmită eficient”.

„Și am văzut asta înainte cu delta. Deci, din nou, există anumite lucruri de care nu ar trebui să fim surprinși”, a spus Ryan.

Omicron are aproximativ 30 de mutații ale proteinei spike, care este mecanismul folosit pentru a se lega de celulele umane. Unele dintre aceste mutații sunt asociate cu o transmitere mai mare și cu capacitatea de a scăpa de protecția imună, potrivit OMS.

Te-ar mai interesa: VIDEO cu bătaia dintre Anamaria Prodan și Reghecam...

Oamenii de știință din Africa de Sud au descoperit săptămâna aceasta că omicron este asociat cu o „capacitate substanțială” de a reinfecta persoanele care au avut deja Covid, în comparație cu variantele anterioare ale virusului. Studiul, publicat de Centrul Sud-African pentru Modelare și Analiză Epidemiologică și Institutul Național de Boli Transmisibile, nu a fost încă evaluat.

Te-ar mai interesa: Horoscop RUNE 26 Septembrie- 2 Octombrie. Voropchi...

Van Kerkhove a spus că este încă prea devreme pentru a înțelege severitatea bolii cauzate de omicron. Rapoartele timpurii despre simptome ușoare în unele dintre primele cazuri în care a fost identificată s-au bazat pe un grup de studenți care tind să fie mai tineri și să experimenteze simptome mai ușoare decât adulții mai în vârstă, a spus ea.

Van Kerkove a spus că în Africa de Sud sunt tot mai multe spitalizări, dar oficialii de sănătate publică nu au observat încă un risc crescut de deces, dar așteaptă mai multe date.

Te-ar mai interesa: Ce înseamnă dacă te uiți la ceas la 17.17! Univers...

Ryan a spus că oficialii de sănătate publică au văzut inițial cazuri ușoare și cu variantele alfa și delta. Ar putea dura două săptămâni pentru a observa o mortalitate crescută asociată cu omicron dacă varianta provoacă, de fapt, o boală mai severă.

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private