sâmbătă, ianuarie 29, 2022

OMS a făcut anunțul: „Omicron necesită o acţiune urgentă/ Solicităm tuturor statelor membre să…”

Luni, 29 noiembrie, minisștrii Sănătății din statele membre G7 s-au reunit pentru a discuta, printre altele, despre noua variantă COVID-19, Omicron.

Miniștrii din Canada, Franţa, Germania, Italia, Japonia, Regatul Unit şi Statele Unite au concluzionat că noua variantă de coronavirus descoperită în Africa de Sud este foarte transmisibilă. În acest sens, este necesar ca întreaga comunitate internațională să acționeze urgent pentru a limita răspândirea ei.

Te-ar mai interesa: AȘA ar trebui să mesteci ALIMENTELE pentru a evita...

„Comunitatea internaţională se confruntă cu amenințarea unei noi variante de coronavirus, extrem de transmisibilă, care necesită o acţiune urgentă”, se arată într-un comunicat, la finalul reuniunii.

OMS a făcut anunțul: „Omicron necesită o acţiune urgentă/ Solicităm tuturor statelor membre să…”

De asemenea, marți, 30 noiembrie, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a cerut țărilor să păstreze calmul și să ia măsuri „raționale” ca răspuns varianta Omicron, care a stârnit panică globală.

Șeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a subliniat că în acese momente este nevoie de un răspuns „calm, coordonat și coerent”.

„Solicităm tuturor statelor membre să ia măsuri raționale și proporționale de reducere a riscurilor. Răspunsul global trebuie să fie calm, coordonat și coerent”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, într-o informare către țări.

Te-ar mai interesa: Cea mai proastă veste a zilei! Un medic avertizeaz...

Omicron, raportată pentru prima dată la OMS în Africa de Sud cu mai puțin de o săptămână în urmă, s-a răspândit rapid pe continente. Zeci de țări au anunțat deja restricții de călătorie.

Agenția de sănătate a ONU a avertizat împotriva unor astfel de restricții, temându-se că blocarea călătoriilor din țările în care noi variante sunt identificate pentru prima dată ar putea fi nedreaptă și descuraja supravegherea.

Te-ar mai interesa: Andreea Marin: Pericolul e doar în mintea ta. Mă A...

„Mulțumesc Botswanei și Africii de Sud pentru detectarea, secvențierea și raportarea acestei variante atât de rapid”, a mai spus șeful OMS.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Stiri Calde (citeste aici)

spitale private